Dutch Water Week van start gegaan met ONK

FLEVOLAND • Zo 29 mei 2022 | 10:44 • Zondag 29 mei 2022 | 10:44

Watersportevenement 'Dutch Water Week' is begonnen met de eerste onderdelen. Bij Marina Muiderzand in Almere is dit weekend het Open Nederlands Kampioenschap in niet-Olympische zeilklassen zoals Moth en Soling.

De beste zeilers van de wereld komen vanaf dinsdag in actie. Dan wordt in Almere gezeild in verschillende Olympische klassen als onderdeel van de Hempel World Cup Series.

Het nieuwe evenement - om de volle breedte van de watersport te vieren - vindt tot 5 juni plaats in de zuidelijke kom van het IJsselmeer. Dat is het gebied tussen Lelystad, Almere, Muiden en Amsterdam. In die plaatsen zijn allerlei activiteiten met een link naar watersport. Zo geeft Sail-Today - aan het IJmeer in Almere - bijvoorbeeld trainingen op een catamaran en een sup-board.

Olympische klassen ook in Lelystad
De meeste activiteiten van de Dutch Water Week zijn in Almere, maar er komen ook sporters in actie in Lelystad. Zo worden de Olympische klassen IQFoil en Kitefoilen gevaren in de provinciehoofdstad. De sporters gaan vanaf woensdag bij de Markerstrekdam - bij het surfstrand - het water van het Markermeer op. Deze twee onderdelen vallen ook onder de Hempel World Cup Series.

De wedstrijden in IQFoil en Kitefoilen zijn in Lelystad, omdat de sporters daar geen last hebben van waterplanten. Onder hun boards zit een lange vin die ervoor zorgt dat de plank boven het water uitkomt. Bij Almere groeien veel waterplanten en dat is ongunstig voor de foilers omdat het groen kan blijven hangen aan de vin.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel