Flevolanders doen mee aan Alpe d'HuZes

FLEVOLAND • Do 2 juni 2022 | 16:48 • Donderdag 2 juni 2022 | 16:48

Voor het eerst sinds de start van de coronapandemie konden donderdag 5.000 deelnemers weer lopend of fietsend de berg Alpe d'Huez in Frankrijk beklimmen, voor de jubileumeditie van de Alpe d'HuZes. Onder hen ook tientallen Flevolanders.

Het was de vijftiende editie van het evenement waarmee geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek. De opbrengsten van dit jaar gaan onder meer naar de thema's ambitie en nieuwe ontwikkelingen. Daaronder valt het stimuleren van jonge onderzoekers en het geven van financiële 'duwtjes in de rug'.

Zeewoldenaar Paul Traas verloor zelf jong zijn ouders aan kanker. Zijn vader was een fervent wielrenner en beklom meerdere bergen in Frankrijk met zijn racefiets. Zijn moeder was werkzaam in de zorg. Traas wilde drie keer de berg op fietsen en dat lukte. Hij hoopt met het inzamelen van het geld te bereiken dat de toekomstige generatie niet meer met de slopende ziekte te maken krijgt.

De beklimming van de Alpe d’Huez begon in Le Bourg d’Oisans. De route is bijna 14 kilometer lang en telt 21 genummerde haarspeldbochten. In totaal overbruggen deelnemers 1.061 hoogtemeters. De afgelopen vijftien jaar werd er ruim 183,6 miljoen euro opgehaald. KWF beheert de opbrengsten van Alpe d'HuZes.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken het komende jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar bart.bos@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel