AV NOP: net genoeg vrijwilligers voor organisatie NK Meerkamp

EMMELOORD • Ma 6 juni 2022 | 13:35 • Maandag 6 juni 2022 | 13:35

Atletiekvereniging AV NOP uit Emmeloord heeft net genoeg vrijwilligers op de been gekregen om het NK Meerkamp te kunnen organiseren. Dit Pinksterweekend werd op de atletiekbaan aan de Banterweg in Emmeloord het NK voor atleten in de leeftijdsgroepen onder de 20 en 18 jaar gehouden.

Cor van den Berg van de organisatie denkt dat het in de toekomst alleen maar moeilijker wordt om dit soort grote sportevenementen bij AV NOP te houden. Hij vindt daarom dat de Atletiekunie de sporters moet verplichten om minimaal één vrijwilliger mee te nemen naar een atletiekevenement. Zo worden verenigingen als AV NOP verder ondersteund in de organisatie.

'Vrijwilligers vinden was vroeger makkelijker'
In totaal had de vereniging 130 vrijwilligers nodig om een goed evenement neer te zetten. Dat is de club op het nippertje gelukt. In het verleden slaagde AV NOP hier veel beter in.

Van den Berg denkt dat het een combinatie van factoren is waarom het dit jaar niet soepel loopt. “Ik denk dat het een combinatie is van corona en deze generatie”, zegt de organisator.

AV NOP mag in 2024 opnieuw het NK Meerkamp voor deze leeftijdsgroepen organiseren. De editie van 2023 wordt gehouden in Assendelft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel