Paard Luuk Schermer is een lot uit de loterij

BANT • Za 11 juni 2022 | 14:00 • Zaterdag 11 juni 2022 | 14:00

Paard Luuk Schermer van pikeur Micha en trainer Danny Brouwer uit Bant is een lot uit de loterij gebleken. De broers zijn allebei paardensportliefhebber en kochten de draver een paar jaar geleden voor 5500 euro. Nu harkt het paard tijdens grote draverijen tienduizenden euro's aan geldprijzen binnen.

"Het was voor mij toen een hoop geld, maar achteraf is dat niet zoveel geweest", aldus Micha. "Aan een paard ga je nooit rijk worden, totdat je er een treft die Luuk Schermer heet", zegt Danny.

40.000 euro
Volgens Micha staat Luuk nu op een kleine 40.000 euro winst. Luuk is pas vier jaar oud, dus als alles mee blijft zitten kan dat bedrag nog behoorlijk oplopen de komende jaren. "Het is nu rustig blijven en we doen er alles aan dat het paard gezond blijft", zegt Danny.

De broers uit Noordoostpolder worden bijna dagelijks gevraagd om te komen draven op grote koersen in heel Europa.

Niet opdraven in Emmeloord
Tijdens de draverijen in Emmeloord van dit seizoen (22-6, 22-7, 3-8, 31-8) zullen we Luuk Schermer niet zien draven. Volgens Micha heeft de grasbaan in Emmeloord voor een type paard zoals Luuk te krappe bochten en is dus te blessure gevoelig voor het paard van de broers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel