Monté koers toegevoegd aan populaire draverijen 

EMMELOORD • Za 18 juni 2022 | 10:31 • Zaterdag 18 juni 2022 | 10:31

Stichting Draf- en Rensport Noordoostpolder heeft een monté koers toegevoegd aan het programma van de draverijen in Emmeloord, die komende woensdag weer gehouden worden. Tijdens monté wedstrijden worden de paarden bereden door een jockey. Dit in tegenstelling tot de andere koersen, waarin de paarden rennen voor een licht karretje (sulky), waar een pikeur op zit.

In totaal zullen er woensdag tien koersen worden verreden op de grasbaan in Emmeloord. Normaal zijn dit er acht, maar vanwege de enorme animo voor het evenement worden er dit keer meer koersen gehouden, aldus voorzitter Hans Hagendijk van de Stichting Draf- en Rensport Noordoostpolder.

Duitse topper
De enige monté koers zal woensdagavond de achtste koers zijn. Voor dit spectaculaire onderdeel heeft de organisatie 8-voudig Duits kampioen Ronja Walter weten te strikken.

Na twee seizoenen van drafwedstrijden met strenge coronamaatregelen met maximaal 250 bezoekers, zijn de wedstrijden in Emmeloord deze zomer weer 'als vanouds' zonder beperkingen. De organisatie verwacht komende woensdag tussen de 500 en 1000 bezoekers in Emmeloord.

De paardensportevenementen zijn in de zomermaanden al jaren een traditie in Emmeloord en worden goed bezocht. De draverijen op de grasbaan aan de Sportlaan in Emmeloord worden dit jaar gehouden op 22 juni, 22 juli en 3 en 31 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel