Roeier Van Sprang wint zilver bij wereldbekerwedstrijd in Polen

ALMERE • Ma 20 juni 2022 | 9:51 • Maandag 20 juni 2022 | 9:51

Roeier Niki van Sprang uit Almere heeft dit weekend bij een wereldbekerwedstrijd in Poznan een zilveren medaille gewonnen. Van Sprang die met zijn teamgenoot Lennart van Lierop uitkomt in de tweemans roeiboot (de ‘twee zonder’) finishte in de A-finale achter het team van Nieuw Zeeland dat de gouden medaille won.

Het is voor Van Sprang en Van Lierop de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Het duo, dat dit seizoen voor het eerst met elkaar in de boot zit, eindigde vorige maand bij de eerste wereldbeker in Belgrado op de vierde plaats.

Van Sprang en Van Lierop waren in de halve finale nog net iets sneller dan hun concurrenten uit Nieuw Zeeland. In de finale finishte het Nederlandse duo vijf seconden achter de goudenmedaillewinnaars.

Van Sprang is nog maar net weer voluit aan het trainen. Na zijn optreden bij de Olympische Spelen in Tokio, vorig jaar, koos de Almeerder voor een rustperiode. Hij gebruikte de tijd voor studie en om na te gaan of hij nog op topniveau wil blijven roeien. Met de Spelen van 2024 in Parijs in het achterhoofd was deze keuze niet heel moeilijk.