City FC contracteert Spanjaard José Pascual Alba Seva 

ALMERE • Za 25 juni 2022 | 11:45 • Zaterdag 25 juni 2022 | 11:45

Almere City FC heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De Spanjaard José Pascual Alba Seva tekent een contract voor twee seizoenen met een eenzijdige optie op een verlenging.

José Pascual Alba Seva is afkomstig van FC Dordrecht, waar hij het aflopen seizoen speelde onder oud-Almere City coach Michele Santoni. In het seizoen 2020-2021 speelde hij dertien wedstrijden in de ererdivisie voor ADO Den Haag. Het afgelopen seizoen speelde hij in totaal zevenendertig duelswedstrijden voor FC Dordrecht, waarin hij vijf assists gaf en één keer wist te scoren.

‘Pascu’ is geboren in Santa Pola, een plaatsje ten zuiden van Alicante. In deze stad zet hij bij Lacross Babel CF zijn eerste stappen in het voetbal. Op 13-jarige leeftijd werd de middenvelder gehaald door Valencia, waar hij in totaal zeven jaar doorbracht. Als speler van Valencia O19 speelde hij acht wedstrijden in de UEFA Youth League. In deze periode kwam Pascu ook tot vier interlands voor Spanje O18 en werd hij ook opgeroepen voor Spanje O19.

Verheugd over aanwinst
Almere City FC technisch manager Johan Hansma: "Pascu is een jonge talentvolle dynamische box-to-box middenvelder, die inmiddels goed is geaard in Nederland en hier graag een volgende stap in zijn loopbaan wil maken. Hij is gevallen voor de ambitie van de club en de goede faciliteiten. Ondanks concrete belangstelling van andere clubs zijn wij zeer verheugd dat Pascu heeft gekozen voor onze club!”.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel