Zilver voor discuswerpster Corinne Nugter tijdens NK 

EMMELOORD • Za 25 juni 2022 | 20:06 • Zaterdag 25 juni 2022 | 20:06

Discuswerpster Corinne Nugter uit Emmeloord heeft zaterdagmiddag zilver gewonnen tijdens de NK atletiek in Apeldoorn. De atlete van AV-NOP kwam tot een worp van 53 meter en en 1 centimeter. Nugter moest alleen Alida van Daalen voor zich dulden, die Nederlands kampioen werd met een worp van 54 meter en 15 centimeter.

Voor de 30-jarige Nugter is haar zilveren medaille een mooie opsteker, nadat ze de afgelopen jaren werd geplaagd door het nodige blessureleed. Dit begon in 2019 toen een stukje bot van haar elleboog los schoot. Twee operaties en veel revalideren zorgden dat de Emmeloordse de afgelopen jaar drie jaar niet meer haar oude niveau kon halen. In 2018 wierp Nugter nog haar persoonlijk record van 60 meter en twee centimeter. Destijds behoorde zij tot de top 32 van de wereld en waren de Olympische Spelen een zeer realistisch doel.

Door het aanhoudend blessureleed en de daarop volgende mindere prestaties moest Nugter na 12 jaar vertrekken uit Papendal en mocht ze dus geen gebruik meer maken van de faciliteiten van de bond. Toch was opgeven geen optie voor de Emmeloordse. De discuswerpster ziet haar zilveren medaille tijdens dit NK als een mooie opsteker en hoopt in de toekomst weer haar oude niveau te kunnen gaan halen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel