Almere City FC stunt met aantrekken Anthony Limbombe

ALMERE • Zo 26 juni 2022 | 15:58 • Zondag 26 juni 2022 | 15:58

Almere City FC heeft voor een grote verrassing gezorgd door Anthony Limbombe aan te trekken. De Belgische buitenspeler, die in Nederland furore maakte bij N.E.C. Nijmegen, stond recentelijk nog onder contract bij FC Nantes in de Franse Ligue 1. Limbombe stond in de belangstelling van diverse eredivisieclubs, maar tekent een contract voor twee seizoenen in Almere.

In het verleden kwam Limbombe uit voor het Belgische KRC Genk, waar hij op 16-jarige leeftijd debuteerde en later zijn debuut maakte in de Champions League. In 2014 tekende de Belg met Congolese ouders een driejarig contract bij N.E.C. Nijmegen in de Nederlandse Eredivisie, waar hij in 70 wedstrijden tot 23 doelpunten en 18 assists kwam. Zijn spel in Nijmegen leverde hem een grote transfer op naar Club Brugge, waar hij verder uitgroeide tot speler van formaat.

FC Nantes uit de Franse Ligue 1 had twee seizoenen later een transfersom van 8 miljoen euro over voor zijn diensten. Voor Nantes een clubrecord. In die periode maakte Limbombe ook zijn debuut voor de Rode Duivels, de nationale ploeg van België.

Verbannen naar tweede elftal
De laatste jaren kwam Limbombe echter weinig meer aan spelen toe bij Nantes. Op 7 maart 2020 speelde Limbombe zijn laatste duel namens Nantes tegen Angers. In zijn laatste seizoen werd de linksbuiten zelfs verbannen naar het tweede elftal. Afgelopen april bracht Nantes een statement naar buiten, waaruit bleek dat zijn contract is ontbonden. Nu keert hij dus bij Almere City FC terug op de Nederlandse velden.

Limbombe: "Het had mijn voorkeur om terug te keren naar Nederland, omdat ik daar fantastische jaren heb gehad en veel warmte heb gevoeld. Bij Almere City FC had ik meteen het beste gevoel, mede dankzij de faciliteiten en de mensen met wie ik daar ga samenwerken. Belangrijk daarin was ook Johan Hansma, die mij eerder al naar Nederland haalde. Ik voel mij met deze stap herboren met het gezamenlijke doel om City naar de Eredivisie te brengen."

Foto: Calina Inc.

Limbombe kiest bewust voor Almere
Technisch manager Johan Hansma kent Limbombe uit zijn tijd bij N.E.C. Nijmegen. "Anthony is een begenadigd buitenspeler, die bekend is met de Nederlandse Eerste en Eredivisie. Na zijn teleurstellende periode in Nantes is hij op zoek naar een veilige omgeving, waar hij zijn kwaliteiten weer kan laten zien en ook het plezier in voetballen weer kan terug vinden. Almere City is daarvoor de plek bij uitstek", aldus Hansma. "Wij zijn ontzettend blij dat Anthony ondanks heel veel interesse de bewuste keuze voor ons heeft gemaakt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel