Youth Games: kleinschaliger en minder deelnemers

ALMERE • Vr 15 juli 2022 | 16:18 • Vrijdag 15 juli 2022 | 16:18

Dit jaar doen er veel minder deelnemers mee aan de Youth Games in Almere. Vier jaar geleden waren er ongeveer 500 deelnemende sporters, dit jaar hebben zich maar 250 kinderen ingeschreven voor het internationale evenement in de stad.

"We merken dat heel veel kinderen de afgelopen jaren zijn gestopt bij de sportverenigingen. De verenigingen hebben echt moeite om kinderen te vinden die mee kunnen doen", zegt voorzitter Stephan Melein van de Youth Games. Volgens hem zijn veel jongeren in coronatijd gestopt met sporten.

Dat is ook de reden dat de organisatie dit jaar minder sporten aan kan bieden voor de jongeren. De sporters uit Denemarken, Engeland en Duitsland komen zondag aan in Almere en vanaf maandag wordt er gesport in de onderdelen atletiek, roeien, badminton en zwemmen.

Vierjaarlijkse jeugdspelen
Jongeren uit verschillende Europese steden komen vanaf zondag bij elkaar om te sporten en andere culturen te leren kennen. Almere en de partnersteden Aalborg in Denemarken, Lancaster in Engeland en Rendsburg en Rathenow in Duitsland houden samen deze jeugdspelen, om de vier jaar door één van de steden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel