Spaanse voetballer Manel Royo tekent bij Almere City FC

ALMERE • Di 19 juli 2022 | 22:08 • Dinsdag 19 juli 2022 | 22:08

De 28-jarige Manel Royo maakt komend seizoen onderdeel uit van de selectie van Alex Pastoor. De linksbenige verdediger komt over van het Spaanse Llagostera en tekent in Almere een contract voor twee jaar.

Royo speelde in Spanje in de jeugd- en reserveteams van clubs als Villarreal CF, Real Valladolid en RCD Espanyol. Daarnaast heeft de verdediger al ervaring in het buitenland, want in Tsjechië speelde hij een half jaar bij FK Teplice.

Met de Spanjaard komt er een veelzijdige verdediger bij de selectie, zegt Almere City FC. Royo speelde afgelopen seizoen 35 wedstrijden bij Llagostera. De meeste keren stond hij linksback, maar hij werd ook veelvuldig ingezet in het hart van de verdediging. Daarnaast kan Royo ook uit de voeten in een driemans achterhoede, aldus de Almeerse club.

"Het verhaal van Almere City FC spreekt mij erg aan", zegt Royo. "Bovendien heb ik bijzondere verhalen gehoord over de Nederlandse competitie van diverse landgenoten. Het belooft de meest spannende Keuken Kampioen Divisie-editie in jaren te worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel