Almere City FC speelt gelijk (1-1) tegen Ajax

ALMERE • Zo 31 juli 2022 | 16:21 • Zondag 31 juli 2022 | 16:21

Almere City FC heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen Ajax. Bij de rust keken de Almeerders nog tegen een 1-0 achterstand aan.

De eredivisionist uit Amsterdam trad aan met veel reserves in de ploeg. Ajax kwam in het Yanmar-stadion in Almere na 35 minuten op voorsprong via Brian Brobbey. Na balverlies van de thuisclub rondde de spits beheerst af.

Direct na rust maakte verdediger Joey Jacobs de gelijkmaker voor Almere City FC. Hij kopte in de 47e minuut een voorzet van Ilias Alhalft achter Ajax-doelman Remko Pasveer.

Het was voor City het laatste oefenduel in de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De Almeerders beginnen vrijdag aan de competitie. De ploeg gaat dan op bezoek bij VVV Venlo.