City FC kijkt uit naar competitiestart tegen VVV Venlo

ALMERE • Do 4 augustus 2022 | 19:18 • Donderdag 4 augustus 2022 | 19:18

De profs van Almere City FC beginnen vrijdagavond aan een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De Almeerders spelen een uitduel tegen VVV Venlo. Trainer Alex Pastoor is blij dat na een voorbereiding van zes weken de competitie nu echt gaat beginnen. "De potjes waar niks op het spel staat heb je op een gegeven moment wel gezien."

Een van de nieuwe spelers dit seizoen is Damian Van Bruggen. De verdediger begon zijn carrière ooit in de jeugdopleiding van Almere City FC. Via onder andere Ajax, PSV, VVV Venlo en enkele Oost-Europese clubs kwam hij uiteindelijk toch weer in Almere terecht. Van Bruggen denkt dat hij zich in de voorbereiding goed heeft laten zien en dat hij morgen in Venlo tegen zijn oude ploeg in de basisopstelling zal staan. Van Bruggen: "Ik denk dat ik het wel goed heb gedaan de afgelopen periode. Ik voel me fit en ga ervan uit dat ik gewoon ga spelen."

Van Bruggen die tussen 2017 en 2020 voor VVV Venlo speelde verwacht een sterke tegenstander: "Ja, wel een lastige pot. Toen ik daar speelde waren we altijd moeilijk te verslaan met het publiek dat erachter gaat staan. Maar ik denk dat we goed voorbereid zijn en met vertrouwen die kant op kunnen."

Van Bruggen denkt dat Almere City FC dit seizoen mee kan doen om de prijzen: "We hebben een goede ploeg, een hongerige ploeg met jonge jongens die er aan komen en heel veel energie brengen. We hebben ook wat oudere jongens die al een paar keer of gepromoveerd zijn of net niet gepromoveerd zijn, die dus weten wat gevraagd wordt. Ik denk dat we een goede groep hebben."

Het uitduel van Almere City FC tegen VVV Venlo begint vrijdagavond om 20.00 uur. Het duel is te volgen via een liveblog op onze website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel