Zilver voor Van Sprang en Youssifou tijdens EK roeien

ALMERE • Za 13 augustus 2022 | 14:20 • Zaterdag 13 augustus 2022 | 14:20

Roeier Niki van Sprang uit Almere heeft zaterdagmiddag met de Holland Acht een zilveren medaille gewonnen tijdens de Europese kampioenschappen in München. De 29-jarige Van Sprang komt normaal gesproken uit in de twee zonder, maar roeit dit EK met de Holland Acht.

Het zilver was verrassend. Zeker gezien het raceverloop: Oranje kende een mislukte start en moest als vijfde en laatste in de achtervolging. Van Sprang en zijn teamgenoten kwamen sterk terug en roeiden uiteindelijk naar de tweede plaats achter Groot-Brittannië. Het brons was voor Italië.

Ook Laila Youssifou van roeivereniging Pampus uit Almere veroverde samen met Roos de Jong een medaille in München. Het Nederlandse duo pakte het zilver in de dubbeltwee achter het ongenaakbare Roemenië. De olympisch kampioen was een klasse apart in een tijd van 7.14,85. Youssifou en De Jong gaven net geen 7 seconden toe op Ancuta Bodnar en Simona Radis. Italië eindigde als derde.