City FC verliest in slotfase van Telstar: 0-1

ALMERE • Vr 9 september 2022 | 20:04 • Vrijdag 9 september 2022 | 20:04

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Telstar verrassend verloren. In het Yanmar stadion waren de gasten uit Velsen Zuid met 0-1 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor. De enige treffer van de wedstrijd viel pas diep in de extra tijd en kwam op naam van invaller David Min.

In de eerste helft begon Almere City FC met maar liefst zes wijzigingen in de basis ten opzichte van de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Helmond Sport van vorige week. De Almeerders waren in de eerste 45 minuten een stuk minder dominant dan tijdens de eerste twee gewonnen thuiswedstrijden tegen TOP Oss en FC Den Bosch. De ploeg van Alex Pastoor had het bij vlagen lastig met een brutaal aanvallend Telstar. De gasten waren dreigender en zagen een kopgoal van spits Glynor Plet onterecht afgekeurd worden vanwege buitenspel na een corner. Almere City wist geen hele grote kansen te creeren in het eerste bedrijf, maar zag wel een goal van centrumspits Jeredy Hilterman afgekeurd worden (off-side).

In het begin van de tweede helft kwam Almere City een aantal keren heel goed weg. Eerst schoot de Griek Christos Giousis hard op de binnenkant van de paal buiten het bereik van doelman Bakker. Een paar minuten later was Telstar opnieuw gevaarlijk, maar spits Blommestijn zag tot twee keer toe zijn inzet gekeerd worden door keeper Bakker. Na een uur wisselde coach Pastoor aanvallers Limbombe en Hilterman voor Pascu en Alhaft. Even later moest aanvaller Faiz Mattoir per brancard het veld verlaten en kwam ook Thomas Poll binnen de lijnen bij de Almeerders. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een 0-0 gelijkspel, maar diep in de extra tijd scoorde invaller David Min alsnog op fraaie wijze de winnende treffer: 0-1.

96. Afgelopen: 0-1

94. David Min scoort de 0-1 in de extra tijd namens Telstar.

90. Zes minuten extra tijd.

89. De Griek Giousis schiet rakelings over de goal van Almere.

82. Pascu met een heerlijke pegel, keeper Koeman van Telstar tikt hem net onder de lat weg!

72. Weer is Blommestijn gevaarlijk met het hoofd voor de Almeerse goal. Wat een kansen voor de gasten.

65. Faïz Mattoir moet er geblesseerd af bij Almere City en wordt vervangen door Thomas Poll.

60. Dubbele wissel Almere:

54. Weer is Telstar heel gevaarlijk, maar keeper Nordin Bakker kan tot twee keer toe redding brengen op dikke kansen voor Koen Blommestijn. De Telstar spits treft zowel met de voet als met het hoofd doelman Nordin Bakker op zijn weg.

51. Almere City komt heel goed weg: Christos Giousis raakt snoeihard de binnenkant van de paal namens Telstar.

46. Limbombe knalt hard in het zijnet namens de thuisploeg.

45. Nordin Bakker voorkomt tot twee keer toe een Telstar goal op slag van rust! De eerste op een afstandsschot, de tweede op de rebound daarvan.

40. Nu wordt een goal van Almere City spits Jeredy Hilterman afgekeurd vanwege buitenspel.

25. Geel voor Telstar speler Oude Kotte na een harde overtreding op Mattoir.

24. Goal van Glynor Plet (kopbal na een corner) wordt geannuleerd vanwege buitenspel.

11. Schot van Stije Resink hard op de vuisten van Telstar doelman Ronald Koeman Jr.

9. Gevaar namens Almere City nu: Faïz Mattoir trekt laag voor en de poging van Lance Duijvestijn wordt maar net afgeblokt.

5. Kopbal van Telstar spits Glynor Plet gaat net naast de goal van Nordin Bakker.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.