City FC speelt gelijk tegen FC Eindhoven

ALMERE • Ma 12 september 2022 | 20:04 • Maandag 12 september 2022 | 20:04

Almere City FC heeft maandagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen medekoploper FC Eindhoven. In het eigen Yanmar stadion werd het uiteindelijk 1-1. Bij rust was het nog 0-0 in Almere.

De Almeerders traden aan in een 5-3-2 (5-4-1) formatie met drie centrale verdedigers en de wingbacks Thomas Poll en Hamdi Akujobi. In de eerste helft waren kansen schaars, maar was de thuisploeg gevaarlijker via onder andere spits Jeredy Hilterman. De gasten wisten nauwelijks gevaar te stichten voor de Almeerse goal.

In de 2e helft gebeurde er aanvankelijk weinig, todat de Belg Anthony Limbombe binnen de lijnen kwam bij Almere. Hij veroorzaakte direct een strafschop (vanwege hands van Amevor), die benut werd door Jeredy Hilterman: 1-0. Niet veel later wist FC Eindhoven op gelijke hoogte te komen na een corner, die werd binnengekopt door Colin Seedorf. Vijf minuten voor tijd leek spits Jeredy Hilterman op aangeven van Limbombe de 2-1 binnen te koppen, maar zijn treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Ondanks nog enkele grote kansen in de extra tijd moest Almere uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.