Kickbokser Endy Semeleer debuteert bij prestigieuze kickboksbond Glory

EMMELOORD • Do 15 september 2022 | 21:14 • Donderdag 15 september 2022 | 21:14

Kickbokser Endy Semeleer uit Emmeloord vecht zaterdag voor het eerst bij de prestigieuze kickboksbond Glory, waar ook Badr Hari en Rico Verhoeven onder strijden. Semeleer neemt het dan op tegen Shkodran Veseli. Hij vindt het een promotie tegenover zijn vorige bond, Enfusion.

"Bij Enfusion had ik het uitgespeeld", vertelt hij. "Ik had alle jongens al verslagen en ik was tweede divisie kampioen, dus ik had geen uitdaging meer. Een stapje hoger is dan alleen maar in mijn voordeel."

Trainingskamp in Spanje
Ondanks dat het niveau wat hoger ligt, kijkt de kickbokser vol vertrouwen naar de wedstrijd van zaterdag. Tijdens een zes weken durend trainingskamp in Spanje heeft hij zich voorbereid. "Je moet op tijd trainen, voordat de zon opkomt want anders wordt het te benauwd."

"In de ochtend is het vaak pads-training en dan 's avonds trainen we weer, vaak cardio of sparren", vertelt Semeleer. "Twee keer per dag, alleen op zondag niet. En dat allemaal voor één wedstrijd."

'We zijn er nog niet'
Dat trainen doet hij al acht jaar samen met coach Boy van Veen. Ook hij ziet de toekomst bij Glory rooskleurig in: "We werken altijd naar het volgende doel. We hebben al heel wat doelen gehaald en dit is eigenlijk één van de laatste." Toch denkt Van Veen dat ze nog niet klaar zijn. "Je kunt ook nog de wereldtitel van Glory pakken, dus we zijn er nog niet."

Semeleer is er in ieder geval van overtuigd dat hij zaterdag zal winnen. "Ik ga alles op alles zetten. Ik ben conditioneel sterker en slimmer dan mijn tegenstander. Ik ga hem er helemaal uit spelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel