Urker darters richten pijlen op 'mooiste en grootste dartcentrum van Nederland'

URK • Za 24 september 2022 | 13:15 • Zaterdag 24 september 2022 | 13:15

Het bestuur van Dartvereniging Urk ziet een droom werkelijkheid worden. Al vanaf 2017 wordt er gesproken over een nieuw clubhuis, maar nu wordt er dan eindelijk gebouwd aan de Staartweg in het dorp.

De darters willen in het voorjaar van 2023 verhuizen naar de nieuwe locatie. Tussen sporthal de Schelp en de Staartweg wordt een splinternieuw dartcentrum gebouwd. Volgens voorzitter Maarten Meun wordt dit het mooiste en grootste dartcentrum van ons land. "Dit is voor zover wij weten nergens in Nederland", zegt Meun met trots.

Het gebouw met in totaal 25 dartbanen en plaats voor 150 mensen komt te staan tegenover de schietvereniging dichtbij sporthal de Schelp. Een speciale finalebaan is volgens Meun de kers op de taart waar in de toekomst grote wedstrijden gespeeld kunnen gaan worden.

In de dartwereld reageren de topdarters ook positief op de plannen op Urk. Profdarter Co Stompe zegt bijvoorbeeld: "Er zijn wel centra met twintig banen, maar dat ziet er niet zo gelikt uit als dit." Wereldtopper Dirk van Duijvenbode zegt dat deze plannen verwezenlijkt kunnen worden omdat er op Urk een sterk verenigingsleven heerst. Darten is er immens populair.

Dirk van Duijvenbode

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel