City-aanvaller Limbombe twijfelgeval tegen Roda JC

ALMERE • Do 29 september 2022 | 17:00 • Donderdag 29 september 2022 | 17:00

De profvoetballers van Almere City FC spelen vrijdagavond de lastige thuiswedstrijd tegen Roda JC, de huidige nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie. Almere City staat na acht gespeelde wedstrijden op de elfde plaats in de ranglijst. Het is nog onzeker of trainer Alex Pastoor tegen de Limburgers kan beschikken over zijn Belgische aanvaller Anthony Limbombe, die donderdag apart van de groep trainde met wat spierklachten.

Limbombe was twee weken geleden nog de grote man bij Almere City tijdens de gewonnen uitwedstrijd bij De Graafschap (1-2). De oud-speler van Nantes en Club Brugge wist in Doetinchem de winnende treffer te maken en haalde bovendien een strafschop binnen voor de Almeerders. Het was voor het eerst in de clubgeschiedenis dat Almere City een wedstrijd op de Vijverberg wist te winnen. Als Limbombe de wedstrijd tegen Roda JC wél haalt, zal hij gaan spelen tegen zijn broer Bryan Limbombe, de rappe vleugelaanvaller van Roda JC.

Terugslag voor Danny Post
Trainer Alex Pastoor kan tegen Roda JC geen beroep op aanvaller Faiz Mattoir (de rest van het seizoen uitgeschakeld met een zware knieblessure) en routinier en aanvoerder Danny Post. Middenvelder Post liep tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen een hamstringblessure op en heeft sindsdien niet meer gespeeld. Volgens trainer Pastoor is Post inmiddels hersteld van zijn hamstringblessure, maar heeft hij tijdens zijn herstel-periode een kuitblessure opgelopen.

Tweede doelman Stijn Keller was ook afwezig tijdens de afsluitende training richting de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De talentvolle doelman is ziek. Keller is net terug uit Marbella in Spanje, waar hij tijdens de afgelopen interlandperiode debuteerde voor Jong Zwitserland in de wedstrijd tegen Jong Japan.

Geen uitpubliek
Tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC zal het uitvak in het Yanmar stadion vrijdagavond leeg blijven. Roda JC heeft namelijk besloten geen fans mee te nemen omdat supporters van de Limburgse club zich de afgelopen periode hebben misdragen tegenover supporters van de tegenstander en tegen de eigen stewards.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel