Trainer derdeklasser R.K.O pakt het professioneel aan

RUTTEN • Zo 2 oktober 2022 | 21:00 • Zondag 2 oktober 2022 | 21:00

Trainer Ed Laagland van voetbalclub R.K.O. uit Rutten pakt het dit seizoen serieus aan. De oefenmeester maakt dit jaar gebruik van een ingenieus camerasysteem om de wedstrijden te analyseren.

Tijdens de wedstrijden stelt Laagland langs het veld van R.K.O. een professionele camera op. Na de duels kan hij met gebruik van zijn computer spelmomenten bespreken met zijn amateurspelers. “Ik verwacht een hoop van de spelers, maar ook van mezelf”, zegt Laagland.

'Veel overzichtelijker'
Daarom wil hij alles uit de kast halen om zijn team beter te laten spelen. “Ik wil graag dat de dingen goed voor elkaar zijn”.

Ook de selectiespelers zijn blij met de ontwikkeling op dit gebied. “Het is veel overzichtelijker omdat je er direct beelden bij hebt”, zegt middenvelder Maarten den Boer.

Het eerste team van R.K.O. speelt dit jaar voor het eerst in de historie van de club op derde klasse niveau. Na twee wedstrijden heeft de ploeg nu zes punten. Er werd vorige week met 4-2 gewonnen van Ruinen en zondagmiddag was R.K.O. met 5-3 te sterk voor Mildam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel