Zaalvoetballers ZVV Urk boeken eerste competitiezege

URK • Za 22 oktober 2022 | 13:23 • Zaterdag 22 oktober 2022 | 13:23

De zaalvoetballers van ZVV Urk hebben vrijdagavond in de Eerste Divisie de eerste competitiezege geboekt. De ploeg van trainer Herman Spel was in sporthal De Vormt met 5-1 de baas over Futsal Winsum. Bij de rust gingen de Urkers al met 3-0 aan de leiding.

De thuisploeg kende een bliksemstart. Na 30 seconden opende aanvoerder Jelbert Loosman de score. Zes minuten later tekende hij ook voor de tweede Urkse treffer. De 3-0 ruststand werd bepaald door Johan Loosman. Na de pauze waren Riekelt Snoek en Kees de Boer nog succesvol. Vlak voor tijd redden de Groningers de spreekwoordelijke eer door een puntertje van Deshly Storm.

De overwinning is een mooie opsteker voor de Urkers die uit de eerste drie thuisduels slechts één punt wisten te behalen. Coach Herman Spel is optimistisch over de kansen van zijn team. Hij verwacht dat zijn ploeg zich in de loop van het seizoen in de top drie gaat melden.