Kerstloop ondergaat metamorfose 

DRONTEN • Za 5 november 2022 | 10:58 • Zaterdag 5 november 2022 | 10:58

De Kerstloop start dit jaar vanaf het Meerpaalplein in het centrum van Dronten. Dat is één van de aanpassingen die de organisatie doorvoert tijdens de editie van dit jaar.

“Het mooiste is natuurlijk de start en finish hier op het plein in het centrum van Dronten waar iedereen van kan gaan genieten”, zegt voorzitter Allert Everts. De Kerstloop werd vanwege de coronapandemie twee jaar niet gehouden. Voorheen startte de hardloopwedstrijd jarenlang vanaf De Zuid.

Meer veranderingen
Er zijn meer veranderingen doorgezet voor de loop met de halve marathon als hoofdafstand. Het parcours is ten opzichte van de andere jaren namelijk ook gewijzigd.

Op zondag 18 december worden er ronden van 5 kilometer gelopen dwars door het dorp. De andere jaren liepen de atleten een grotere lus en kwamen de atleten ook voor een groot deel door het buitengebied van Dronten.

De organisatie probeert de aanvangstijden van de verschillende afstanden zo goed mogelijk over de dag te verdelen. Zo denkt Everts dat de kern van het dorp nog goed bereikbaar blijft voor iedereen en dat het centrum van Dronten niet te veel dichtslibt. De lopers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 1 km, 1,5 km, 5 km, 10 km en de halve marathon.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel