City FC met fitte selectie richting MVV 

ALMERE • Vr 18 november 2022 | 20:59 • Vrijdag 18 november 2022 | 20:59

De profvoetballers van Almere City FC reizen zaterdag met een fitte selectie af richting Maastricht voor de subtopper tegen MVV. MVV doet het uitstekend dit seizoen: de Limburgers staan verrassend op de derde plaats van de ranglijst met 30 punten uit 15 gespeelde wedstrijden. Ook Almere City is bezig aan een goede periode: de ploeg van Alex Pastoor is inmiddels opgeklommen naar een gedeelde vierde plaats van de Keuken Kampioen Divisie met 26 punten uit 15 duels.

MVV verbaast dit seizoen 'vriend en vijand' door met een zeer bescheiden begroting uitstekend te presteren in de Keuken Kampioen Divisie: in de laatste 9 speelronden wist de ploeg van trainer Maurice Verberne 22 punten te pakken (meest van alle ploegen). In eigen huis zijn de Limburgers nog ongeslagen dit seizoen: alleen Roda JC en Jong PSV wisten een punt te pakken in stadion De Geusselt. MVV is in totaal al 10 wedstrijden op rij ongeslagen op het eigen kunstgras.

Laatste duel voor korte WK break
De uitwedstrijd tegen MVV is voor de Almeerders het laatste duel voor de korte WK break. De komende drie weken heeft de ploeg geen competitieverplichtingen: op zondag 11 december hervatten de Almeerders de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Na de uitwedstrijd tegen MVV hebben de spelers een weekje vrij om zich vervolgens te gaan voorbereiden op de hervatting van de competitie. Op zaterdag 3 december speelt de ploeg van Alex Pastoor in het eigen Yanmar stadion een oefenwedstrijd tegen FC Twente, de huidige nummer 5 van de eredivisie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel