Voetbalclub SV Lelystad'67 haalt eerste elftal uit competitie

LELYSTAD • Za 26 november 2022 | 11:40 • Zaterdag 26 november 2022 | 11:40

SV Lelystad'67 heeft haar eerste elftal met onmiddellijke ingang uit de competitie gehaald. Reden is dat de voetbalclub door een groot tekort aan geschikte spelers het eerste elftal niet meer op de been kan houden. In overleg met de KNVB heeft de club daarom besloten SVL1 per direct uit de derde klasse B terug te trekken.

Op de website van de club laat het bestuur weten deze beslissing met pijn in het hart genomen te hebben: "De trainers hebben wekelijks hun best gedaan om voldoende spelers op het veld te krijgen, daarvoor onze hartelijke dank. Helaas is dat niet altijd gelukt. En in de nabije toekomst verwachten we ook geen verbetering. Dit was de belangrijkste reden van ons besluit. Daar komt bij dat de KNVB als regel hanteert dat na twee keer niet komen opdagen een team uit de competitie wordt gehaald. Kortom, als wij het besluit niet hadden genomen, dan was het de KNVB wel geweest."

Vorige week moest SVL door een gebrek aan spelers de wedstrijd tegen VVOP afzeggen. Deze week zou er een streep gaan door het treffen tegen ESC. Het eerste elftal stond dit seizoen na zeven gespeelde wedstrijden zonder punten stijf onderaan in de derde klasse B.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel