Zaalvoetballers ZVV Urk doen met monsterscore goede zaken

URK • Za 26 november 2022 | 15:54 • Zaterdag 26 november 2022 | 15:54

De zaalvoetballers van ZVV Urk hebben vrijdagavond de tweede competitie-overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Herman Spel verpulverde in sporthal De Schelp op Urk LZV/Kuypers uit Lichtenvoorde met maar liefst 12-0. Bij de rust gingen de Urkers al met 6-0 aan de leiding tegen de hekkensluiter van de 1e Divisie C.

De Urkers hadden zeven minuten nodig om de eerste treffer te scoren. Willem Snoek brak op aangeven van Kees de Boer de score open. Daarna was de ban gebroken en konden de Urkers door treffers van aanvoerder Jelbert Loosman (2x), Kees de Boer, Jan Zijlstra en Klaas Jelle Romkes voor rust uitlopen tot een 6-0 voorsprong.

Na de pauze ging het scoren in hetzelfde tempo door. Willem Snoek (3x), Kees de Boer (2x) en Luciano Mauricio Meijers tekenden voor de doelpuntenproductie in de tweede helft.

De Urkers staan door de overwinning na acht duels met zeven punten op de negende plek van de 1e Divisie C. De nummers 10 en 11 spelen aan het einde van het seizoen in de play-offs om degradatie te voorkomen.