Familie Doufikar geniet met volle teugen van WK-succes Marokko 

LELYSTAD • Vr 2 december 2022 | 1:32 • Vrijdag 2 december 2022 | 1:32

Marokko heeft donderdag geschiedenis geschreven op het WK voetbal. Voor het eerst sinds 1986 hebben de Marokkanen de achtste finales gehaald. De leeuwen van de Atlas waren uiteindelijk met 2-1 te sterk voor Canada en zijn door het gelijkspel tussen Kroatië en België zelfs groepswinnaar van poule F.

Lelystedeling Aziz Doufikar, de eerste Marokkaanse profvoetballer ooit in Nederland, genoot donderdag samen met zijn familie met volle teugen van het succes van Marokko. Doufikar was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Canada enorm opgelucht en ziet nu volop mogelijkheden voor Marokko om ook de kwartfinales te gaan halen.

In de achtste finales treft Marokko komende dinsdag in Rayyan Spanje, dat achter Japan als tweede eindigde in poule E. Hakim Ziyech was donderdag wederom belangrijk voor Marokko: de geboren Drontenaar nam de 0-1 voor zijn rekening. Na afloop sprak Ziyech in superlatieven: "Het is ook heel bijzonder dat ik een doelpunt heb gemaakt", aldus de speler van Chelsea over zijn openingstreffer. "Scoren op een WK is als een droom die uitkomt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel