City FC speelt gelijk tegen FC Twente in oefenduel

ALMERE • Za 3 december 2022 | 17:20 • Zaterdag 3 december 2022 | 17:20

De profvoetballers van Almere City FC hebben zaterdagmiddag in een vriendschappelijk duel gelijkgespeeld tegen FC Twente. Twente is de huidige nummer 5 van de Eredivisie. In een koud Yanmar stadion werd het uiteindelijk 1-1. De wedstrijd gold voor de Almeerders als voorbereiding op de competitie-hervatting van volgende week zondag. Dan speelt Almere thuis tegen ADO Den Haag.

In de eerste helft kreeg FC Twente goede kansen, maar kwam Almere City FC vlak voor rust op voorsprong via Lance Duijvestijn. Deze 1-0 betekende ook de ruststand. In de 2e helft wisselden beide ploegen veel en kwam FC Twente vlak voor tijd op gelijke hoogte via Max Bruns.

Tegenvaller voor Almere City was dat rechtsback Joey Jacobs al na 30 minuten het veld moest verlaten met een serieuze (spier)blessure. Daartegenover stond dat middenvelder Jorrit Smeets na 9 maanden van afwezigheid (vanwege een zware kruisbandblessure) zijn rentree mocht maken binnen de lijnen.