Handballers Havas verspelen dure punten in grimmig duel

ALMERE • Zo 4 december 2022 | 15:47 • Zondag 4 december 2022 | 15:47

De handballers van Havas hebben zaterdagavond voor de zevende keer op rij verloren. De Almeerders verloren in sporthal Stedenwijk in een grimmig duel met 26-35 van DFS Arnhem. Door deze nederlaag blijft de ploeg met drie punten uit 12 duels de hekkensluiter van de eredivisie.

Het begon nog wel goed voor de thuisploeg. Havas kwam in de openingsfase snel op een 3-0 voorsprong. Maar DFS, de nummer negen van de eredivisie, vocht zich terug in de wedstrijd. Tien minuten voor rust kwamen de Arnhemmers op gelijke hoogte: 10-10. Kort daarna was er een incident tussen Theo van den Berg en een tegenstander. Volgens de speler/trainer van Havas gebruikte de speler tegen hem ’woorden die niet op een handbalveld thuis horen’. Hij wilde dat de scheidsrechters hier tegen zouden optreden, maar dit gebeurde niet. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met de Almeerders.

Op slag van rust sloeg de vlam in de pan toen doelman Nick Lamboo na een strafworp werd uitgedaagd door DFS-speler Dani Blom. Lamboo gaf Blom met de vlakke hand een klein tikje in het gezicht waarop Blom theatraal naar de grond ging. In het opstootje dat daarna ontstond kwam Mitch Lamboo zijn broer te hulp. De scheidsrechter gaf alle drie de betrokkenen daarop de rode kaart.

Door de rode kaarten was Havas in de eerste fase na de pauze in de minderheid. De Arnhemmers maakten hier dankbaar gebruik van door verder uit te lopen. De Almeerders wisten het verschil in het verloop van de wedstrijd niet meer goed te maken en verspeelden hierdoor belangrijke punten in de strijd om handhaving in de eredivisie.