City FC contracteert Noorse aanvaller Hansen

ALMERE • Di 10 januari 2023 | 15:49 • Dinsdag 10 januari 2023 | 15:49

Almere City FC heeft zich dinsdag versterkt met de Noor Kornelius Hansen. De aanvaller tekent een contract voor 2,5 seizoen bij huidige nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. De 21-jarige buitenspeler komt over van het Noorse Stabaek Football, waar hij sinds 2020 onder contract stond.

Hansen is de eerste nieuwe aanwinst in deze wintertransferperiode, die nog duurt tot 31 januari. Almere City FC was in de markt voor een buitenspeler door de knieblessure van Faïz Mattoir.

Hansen begon zijn loopbaan bij het Noorse Fram Larvik. Op 16-jarige leeftijd werd hij gescout door Southampton dat hem naar Engeland haalde. Bij die club speelde hij drie seizoenen in de jeugdopleiding. In 2020 keerde hij terug naar zijn geboorteland. Bij Stabaek Football speelde hij de eerste twee seizoenen 52 wedstrijden op het hoogste niveau en kwam hij tot acht doelpunten en zes assists. Na een degradatie wist hij het zojuist afgelopen seizoen weer te promoveren met Stabaek.

Hansen is tevens Noors jeugdinternational. Hij was de afgelopen jaren een vaste kracht in de vertegenwoordigende Noorse jeugdteams en kwam als jeugdinternational tot 22 doelpunten.

Technisch manager Johan Hansma van Almere City is erg blij met de komst van de Noor: "Kornelius is een allround aanvaller die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan. Zo kan hij zowel links- als rechtsbuiten spelen, maar ook als tweede spits of zelfs aanvallende middenvelder. Wij zijn blij dat we hem naar Nederland hebben kunnen halen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel