City FC gelooft in bekerstunt tegen NEC 

ALMERE • Di 10 januari 2023 | 17:47 • Dinsdag 10 januari 2023 | 17:47

Na de 3-2 competitienederlaag van afgelopen vrijdag bij PEC Zwolle kunnen de profvoetballers van Almere City zich woensdagavond revancheren tijdens het bekerduel tegen NEC. De Almeerders spelen in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker een thuiswedstrijd tegen de club uit Nijmegen. NEC staat momenteel op een keurige negende plaats in de eredivisie en hield afgelopen weekend Ajax nog op 1-1.

Almere City FC is de huidige nummer 5 van de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks het niveauverschil tussen beide clubs ziet trainer Alex Pastoor van Almere mogelijkheden tegen NEC. "Ik wil mij wel graag samen met de jongens meten met dit soort ploegen. Het is een heel goed voetballende ploeg, dus het zal zeker geen makkie worden. Maar dat zal het voor hen hopelijk ook niet worden".

Captain Danny Post weken uitgeschakeld
Trainer Pastoor kan tegen NEC geen beroep doen op de geschorste Jorrit Smeets, die rood kreeg tegen PEC, en op aanvoerder Danny Post. Hij is in Zwolle opnieuw geblesseerd geraakt en zal vermoedelijk zes weken uit de roulatie zijn. Post was net terug van een kuit- en hamstringblessure die hem de hele eerste seizoenshelft aan de kant hield. Pastoor moet ook nog altijd Lance Duijvestijn missen vanwege een voetbreuk. Vermoedelijk is ook Duivestijn nog weken niet inzetbaar.

Voor de Belg Anthony Limbombe is de bekerconfrontatie tegen NEC een bijzondere, omdat hij een verleden twee seizoenen speelde bij die club. In die periode maakte Limbombe indruk, wat hem uiteindelijk in 2016 een transfer naar Club Brugge opleverde.

"Het maakt eigenlijk geen reet uit wie de tegenstander is, je wilt gewoon winnen."

— Alex Pastoor, trainer Almere City

Alex Pastoor werd, nadat hij NEC twee jaar had getraind, in het begin van het seizoen 2013-2014 na drie wedstrijden ontslagen bij de club. Het ging de boeken in als het snelste ontslag ooit in een voetbaljaargang. Maar wraakgevoelens heeft Pastoor niet richting NEC. "Dat speelt helemaal niet. Dat is inherent aan de voetbalwereld. Als ik aan die club terugdenk, dan denk ik alleen aan de leuke dingen terug. En die zijn er godzijdank voldoende geweest. Een sporter wil elke wedstrijd winnen, dus ook deze. Het maakt eigenlijk geen reet uit wie de tegenstander is, je wilt gewoon winnen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel