Discuswerpster Corinne Nugter blijft olympische droom najagen

EMMELOORD • Zo 5 februari 2023 | 15:13 • Zondag 5 februari 2023 | 15:13

Atlete Corinne Nugter van Atletiekvereniging AV NOP uit Emmeloord staat aan de vooravond van een belangrijk seizoen. Misschien wel het belangrijkste seizoen uit haar sportieve carrière. De discuswerpster heeft altijd de olympische droom nagejaagd, maar door tegenslag nog niet kunnen waarmaken. Dit seizoen hoopt ze de basis te leggen om uiteindelijk volgend jaar kwalificatie voor de Spelen in 2024 in Parijs af te dwingen.

Nugter kijkt met gezonde spanning uit naar het komende pré-olympische seizoen: "Ik denk dat je net iets meer op scherp staat. Ik heb nog wel het idee dat ik nog stappen moet maken. Maar je merkt wel dat het (red.: de Spelen) dichterbij komt."

Blessures
De Emmeloordse atlete trainde jarenlang op Topsportcentrum Papendal. Maar daar kwam een eind aan door blessures en het gevolg daarvan: mindere prestaties. Het afgelopen jaar heeft ze voor het eerst alles zelf moeten regelen: "Ik heb nu andere krachttrainers waar ik mee samenwerk. De meeste techniektrainingen doe ik zelf. Een groot verschil is dat ik zelf voor alle faciliteiten moet zorgen en voor de kosten moet opdraaien die daarbij horen. Een voorbeeld daarvan is de medische begeleiding die ik nu zelf moet regelen. Ik ben wat meer gaan werken, maar ik heb wel het idee dat ik een hele fijne balans heb gevonden."

Ze zit goed in haar vel en ze heeft de blessures overwonnen. Misschien valt alles nu eindelijk eens op z'n plek voor de Emmeloordse, die met een olympisch optreden de kroon op haar carrière wil zetten. Het eerste bewijs van haar geslaagde comeback was afgelopen seizoen. Nugter pakte een zilveren medaille bij het Nederlands Kampioenschap.

'Niet slecht'
Ze wierp de discus over een afstand van 53 meter en tien centimeter. Op dat moment een prima prestatie. Maar de atlete uit Emmeloord weet dat dit nog niet genoeg is om olympische kwalificatie waar te maken. Nugter: "Er moeten inderdaad nog flinke stappen gemaakt worden. Qua positie op de ranglijst sta ik er in Nederland niet slecht voor, maar de afstanden die ik afgelopen seizoen heb geworpen zijn afstanden die ik jaren geleden ook al wierp. Ik voel me nu weer heel goed dus ik heb wel vertrouwen dat ik weer die stap richting de zestig meter kan maken."

De exacte limiet voor een ticket naar de Spelen is nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk zal Nugter daarvoor de grens van 60 meter werpen moeten doorbreken. Nugter: "Die limiet zal wel wat hoger liggen dan zestig meter, maar de bond heeft ook een rankingsysteem geïntroduceerd. En dat lijkt een makkelijker bewandelbare route voor mij. Maar ook daarvoor zal ik verder dan 60 meter moeten werpen. Dit jaar is voor mij wat dat betreft een tussenjaar, een opstapjaar. Maar in 2024 moet dit wel gebeuren. Dat is de reden dat ik nog ben doorgegaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel