Almere City wint uitwedstrijd bij Roda JC

ALMERE • Vr 24 februari 2023 | 20:03 • Vrijdag 24 februari 2023 | 20:03

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd bij Roda JC gewonnen. In het Parkstad Limburg stadion in Kerkrade was de ploeg van Alex Pastoor met 0-2 te sterk voor de Limburgers. Door de uitzege behouden de Almeerders hun derde plek op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

In de openingsfase probeerde Roda JC de Almeerders direct onder druk te zetten, zonder echt gevaarlijk te worden. Na die beginfase kon Almere de wedstrijd redelijk controleren en kreeg het ook de eerste echte grote kans van de wedstrijd: de Spanjaard Pascu schoot van dichtbij snoeihard naast. Vervolgens moest Jorrit Smeets al na 20 minuten de strijd staken. De Limburger werd vervangen door Stije Resink. Na 26 minuten kreeg Almere City FC een penalty, nadat de Bask Alvaro Pena in het zestienmetergebied werd neergeschoffeld door Lennard Hartjes. Lance Duijvestijn verzilverde vervolgens het buitenkansje vanaf 11 meter: 0-1. Roda JC kon voor rust behoudens een schot van Reith (redding Bakker) niet echt gevaarlijk worden. Zo was het bij rust 0-1 in Limburg.

In het begin van de 2e helft arriveerden pas de meeste supporters van Almere City in het uitvak, nadat ze door de grote drukte op de weg enorme vertraging hadden opgelopen. De Belg Anthony Limbombe kreeg direct na rust een gigantische kans om de Almeerders op 0-2 te zetten, maar de aanvaller schoot na een counter van dichtbij hard naast. Nauwelijks een minuut later was het wél raak voor Limbombe (na weer een counter): dit keer schoot de Belg de bal met grote schoonheid achter Roda doelman Nicolas. In het vervolg van de wedstrijd kwamen de Almeerders (behoudens 2 kansjes voor Dylan Vente) niet meer in de problemen en kon de ploeg met de volle buit richting de polder vertrekken: 0-2.

Wedstrijdverloop:

90+3 Afgelopen: Almere City wint uit bij Roda JC: 0-2

88.Lance Duijvestijn (Almere City) krijgt geel.

83. Ritmeester vd Kamp wordt bij Almere vervangen door Marcelencio Esajas.

73. Weer is Dylan Vente gevaarlijk namens Roda JC, hij schiet wederom naast. Nu aan de andere kant van de goal.

71. Dylan Vente schiet net naast namens de thuisploeg.

68. Dubbel wissel bij Almere:

52. GOAL: Vlak nadat hij een gigantische kans miste schiet Limbombe Almere City nu wel naar 0-2!

50. Limbombe moet Almere City op 0-2 zetten, maar schiet van dichtbij hard naast.

45+2. Rust : 0-1

41. Reith met een vrije schietkans namens Roda, maar City doelman Nordin Bakker kan redding brengen.

27. Lance Duijvestijn schiet de Almeerders vanaf elf meter op voorsprong.

26. PENALTY voor Almere City nadat Alvaro Pena onderuit wordt gehaald in het zestienmetergebied.

19. Vroege wissel: Jorrit Smeets wordt bij Almere vervangen door Stije Resink. De Limburger in Almeerse dienst lijkt een tikkie te hebben gehad.

18. Eerste echte grote kans van de wedstrijd is voor Almere City FC: de Spanjaard Pascu, helemaal vrij in de zestien, wordt aangespeeld door Duijvestijn en jaagt de bal vervolgens rakelings naast de goal van de thuisploeg.

17. Postema van Roda JC krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.

5. Roda JC wil Almere in de openingsfase overrompelen, zonder tot grote kansen te komen.

1. De wedstrijd is begonnen in Kerkrade. De meeste supporters van Almere City hebben vanmiddag lang vastgestaan in het verkeer en zullen pas in de 2e helft aanwezig zijn in het stadion.