Hennie Spijkerman na 25 jaar terug op het veld van SV Urk

URK • Di 7 maart 2023 | 23:41 • Dinsdag 7 maart 2023 | 23:41

Voetbaltrainer Hennie Spijkerman stond dinsdagavond na 25 jaar weer als hoofdtrainer op het veld van SV Urk. De oefenmeester was in de jaren negentig (1996-1998) ook al eindverantwoordelijke bij de Urker voetbalclub.

Spijkerman is de opvolger van de naar IJsselmeervogels vetrokken Gert Jan Karsten. Na zijn eerste Urker periode werkte de 72-jarige trainer in het betaald voetbal voor clubs als FC Zwolle, VVV en Ajax. De Zwolse coach wil de laatste tien duels in de Derde Divisie met SV Urk vechten voor lijfsbehoud. Urk staat nu op de vijftiende plaats, dat zou aan het einde van het seizoen nacompetitie om lijfsbehoud betekenen.

"In eerste instantie zullen we toch naar de verdediging moeten kijken", zegt Spijkerman. Hij vind dat de spelers van SV Urk allemaal goed kunnen voetballen, maar nog wel eens hun verdedigende taak uit het oog verliezen. Volgens Spijkerman wordt dat op Derde divisie niveau direct afgestraft.

Spijkerman maakt het seizoen af bij SV Urk en maak daarna plaats voor de nieuwe hoofdtrainer Peter Wesselink.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel