City FC strikt voormalig Premier League speler Rajiv van La Parra

ALMERE • Wo 8 maart 2023 | 16:42 • Woensdag 8 maart 2023 | 16:42

Almere City FC heeft zich woensdag verrassend versterkt met Rajiv van La Parra. De 31-jarige buitenspeler sluit per direct aan bij de eerste selectie. De aanvaller tekent een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een seizoen bij de huidige nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie.

Van La Parra, die sinds een jaar clubloos was, kwam voor het laatst uit voor het Griekse Apollon Smyrnis. De aanvaller speelde in totaal bijna 300 officiële wedstrijden op hoog niveau in binnen- en buitenland, waaronder in Spanje, Frankrijk en Duitsland. Hierin scoorde hij 35 doelpunten en leverde hij 34 assists af.

De meeste wedstrijden speelde Van La Parra in Engeland, waar hij in totaal tijdens 152 wedstrijden in de Premier League en het Championship (de Engelse eerste divisie) in actie kwam. Op zijn palmares staan onder andere wedstrijden voor Huddersfield Town (102 duels), Wolverhampton Wanderers (57), Middlesbrough FC (5) en Brighton & Hove Albion (6). In Nederland kwam Van La Parra uit voor SC Heerenveen. Nadat hij bij Jong SC Heerenveen indruk had gemaakt, kwam hij in 97 wedstrijden uit voor de hoofdmacht van de Friezen.

Technisch directeur Johan Hansma van Almere City FC is enorm blij met de komst van de aanvaller: "Rajiv is een jaar lang op zoek geweest naar een club. Door de Brexit ging een terugkeer naar Engeland niet door. Hij wil graag zijn kwaliteiten laten zien en is blij met de kans die wij hem bieden. In proeftrainingen en in gesprekken met diverse mensen binnen de club heeft hij een positieve en goede indruk achtergelaten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel