ASV Dronten in slotfase kopje onder tegen Quick'20

DRONTEN • Za 11 maart 2023 | 20:48 • Zaterdag 11 maart 2023 | 20:48

In de eerste klasse E heeft ASV Dronten zaterdagmiddag de topper tegen Quick'20 verloren. De gasten uit Oldenzaal waren uiteindelijk met 1-2 te sterk voor de ploeg van trainer Patrick Posthuma. Na 90 minuten leidde ASVD nog met 1-0, maar in de extra tijd wist Quick'20 de wedstrijd alsnog om te draaien.

In de eerste helft waren kansen schaars in Dronten en dus was het bij rust 0-0. In de 2e helft kwam ASV Dronten na 70 minuten op voorsprong door een prima goal van aanvoerder Yordi Schols. Dit leek ook de uitslag te gaan worden. In de slotfase ging Quick'20 volop aanvallen en kwamen de gasten in de extra tijd toch nog op gelijke hoogte via Lennart Jansink. Vlak na die 1-1 werd ASVD verdediger Kelson Raven met zijn tweede gele kaart uit het veld gestuurd. Diep in de extra tijd sloeg Quick'20 opnieuw toe via Lennart Jansink en dus gingen de gasten er met de volle buit vandoor: 1-2.

Door de zege is Quick'20 de nieuwe koploper van de eerste klasse E (ook omdat de nummer 2 en 2 WHC en SVZW niet in actien kwamen zaterdag). ASV Dronten blijft vierde op de ranglijst met nu vier punten achterstand op Quick'20. Volgende week zaterdag speelt de ploeg van Patrick Posthuma weer een thuiswedstrijd: dan is Go Ahead Kampen de tegenstander.