City FC geeft wedstrijd tegen VVV na rust uit handen

ALMERE • Ma 13 maart 2023 | 20:04 • Maandag 13 maart 2023 | 20:04

Almere City FC heeft maandagavond de subtopper tegen VVV Venlo verloren. In het Yanmar stadion in Almere waren de Limburgers uiteindelijk met 1-3 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor. Bij rust leidde de thuisploeg nog met 1-0. Door de nederlaag passeert VVV de Almeerders op de ranglijst. De ploeg van Pastoor staat nu op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

In de eerste helft was VVV Venlo in de eerste minuten heel even dreigend, maar al snel trok Almere City de regie volledig naar zich toe. Dit leidde tot kansen en de uiteindelijke 1-0 na 20 minuten voetballen. De Spanjaard Pascu gaf voor op Duijvestijn, die stuitte van dichtbij op doelman Van der Gouw, maar in de rebound kon Jochem Ritmeester van de Kamp de openingstreffer van dichtbij binnentikken. Dit bleek ook de ruststand in het Yanmar stadion.

In de 2e helft kantelde de wedstrijd volledig in Almere. In de 48e minuut kopte VVV spits Nick Venema 'uit het niets' de gelijkmaker binnen (en vierde vervolgens deze goal uitbundig tegen zijn oude club). Niet veel later (na 54 minuten) kwamen de gasten ook op voorsprong: Kees de Boer draaide zich knap vrij in de zestien en rondde bekwaam af: 1-2. Almere City was volledig de draad kwijt en na 61 minuten kwam VVV ook op 1-3: City FC werd volledig weggetikt in de eigen zestien en Martijn Berden haalde vervolgens de trekker over. Almere probeerde vervolgens terug te komen in de wedstrijd, maar had geen geluk: Duijvestijn schoot van dichtbij op de paal en Limbombe vond keeper Van der Gouw op zijn weg. Zo bleef het uiteindelijk 1-3 in Almere.

Wedstrijdverloop:

90+3 Afgelopen. Almere City verliest thuis van VVV: 1-3

90. 3 minuten extra tijd.

88. Dit keer stuit Jeredy Hilterman op doelman Van der Gouw, die goed staat te keepen vanavond.

71. Anthony Limbombe knalt van dichtbij op goal, maar vindt VVV doelman Van der Gouw op zijn weg.

66. Lance Duijvestijn schiet snoeihard op de paal namens de thuisploeg.

61. En ook de 1-3. VVV tikt Almere hele weg in de eigen zestien en Martijn Berden haalt uiteindelijke de trekker over: 1-3

54. Goal: VVV scoort de 1-2 via Kees de Boer. Hij draait zich knap vrij in de zestien en scoort vervolgens koeltjes. Binnen 10 minuten draait VVV de wedstrijd om!

54. Hard schot van Pascu, maar opnieuw wijkt Van der Gouw niet. Klemvast dit keer.

51. Duijvesteijn met het goede schot maar Van der Gouw redt knap.

48. Goal VVV: 1-1. Oud Almere City spits Nick Venema kopt de Limburgers direct na rust op gelijke hoogte. Hij juicht uitbundig tegen zijn oude club.

45. Rust: 1-0

42. Geplaatst schot van de Bask Pena, die door VVV doelman gepakt wordt.

28. City rechtsback Hamdi Akujobi lost opnieuw een schot, maar deze bal gaat naast.

20. Goal: 1-0 Jochem Ritmeester van de Kamp breekt de wedstrijd open! Pascu geeft voor op Duijvestijn, die van dichtbij op doelman Van der Gouw stuit, maar Ritmeester heeft de bal vervolgens voor het intikken: 1-0.

13. Stije Resink met een scherpe voorzet op Jochem Ritmeester van de Kamp. Die glijdt, maar glijdt net mis met een inmiddels karakteristieke sliding

10. Fraaie actie van Akujobi, die zichzelf op snelheid door de verdediging wurmt en ook nog een schot in petto heeft. VVV doelman Van der Gouw moet naar de grond.

7. Botsing tussen City aanvaller Limbombe en Simon Janssen van VVV. Beide spelers naar de grond en hebben verzorging nodig. Ze kunnen beide de wedstrijd vervolgen.

3. Weer is VVV gevaarlijk: de uitploeg begint sterk en creëert kansen via een goed lopende aanval. Direct hierna nog een schatkans voor Venema in de handen van Nordin Bakker.

2. Eerste aanval komt van de kant van VVV. Berden is sneller dan Barbet, maar kan Braken niet bereiken voor het doel.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.