Almere City wint uitduel bij Jong Ajax: 0-2

ALMERE • Vr 17 maart 2023 | 19:53 • Vrijdag 17 maart 2023 | 19:53

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Jong Ajax gewonnen. Op sportcomplex De Toekomst was de ploeg van Alex Pastoor met 0-2 te sterk voor de Amsterdamse beloften. Door de zege zijn de Almeerders weer even de nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie (concurrent VVV komt zondag pas in actie).

De eerste helft ging redelijk gelijk op met mogelijkheden voor beide ploegen. Almere City FC was gevaarlijk via basisdebutant Kornelius Hansen en Lance Duijvestijn, Jong Ajax zag schotpogingen van Sontje Hansen gekeerd worden door doelman Nordin Bakker. Vijf minuten voor rust kwam Almere City op voorsprong via spits Jeredy Hilterman (die na 4 wedstrijden eindelijk weer in de basis startte). Hij speelde zich knap vrij en wist vervolgens met een hard schot Jong Ajax doelman Tom de Graaff te verschalken. Deze 0-1 betekende ook de ruststand in Amsterdam.

In de 2e helft kwam Anthony Limbombe bij Almere City binnen de lijnen voor Kornelius Hansen. Direct na de rust kregen de Almeerders een strafschop, nadat rechstback Akujobi werd neergehaald in de zestien. Lance Duijvestijn benutte vervolgens het buitenkansje vanaf elf meter: 0-2. Niet veel later kreeg Almere City nog een meevaller: Ajacied Mika Godts beging een harde overtreding op Akujobi en kon met zijn tweede gele kaart voortijdig gaan douchen. Hierna kwamen de Almeerders niet meer in de problemen en bleef het uiteindelijk 0-2 op De Toekomst. In de slotfase kreeg Lance Duijvestijn nog een onnodige gele kaart, nadat hij de bal met zijn hand in het doel sloeg. Het was een kaart met gevolgen voor Duijvestijn, want hierdoor is hij de eerstvolgende wedstrijd (uit bij Heracles) geschorst.

Wedstrijdverloop:

90+4: Afgelopen: Almere City wint met 0-2 in Amsterdam.

83. Jorrit Smeets wordt vervangen bij Almere

73. Geel voor Jaydon Banel, de volgende aanvaller van Jong Ajax die op de bon gaat na een pittige overtreding op een Almeerder.

71. Geel voor Grootfaam van Almere

68. Wissel Almere: Grootfaam lost Akujobi af, die geel op zak had.

62. Dubbele wissel bij Almere City:

58. Geel ook voor Théo Barbet van Almere City

53. Jong Ajax moet verder met 10 man nadat Godts z'n 2e gele kaart krijgt na een belachelijke ovetreding op Akujobi.

49. Akujobi van Almere krijgt geel na een harde overtreding.

48. Goal Almere: Lance Duijvestijn benut de strafschop : 0-2

47. Penalty voor Almere, nadat Akujobi werd ondergehaald in de zestien.

46. De 2e helft is begonnen in Amsterdam: Limbombe heeft Kornelius Hansen vervangen bij Almere City.

Rust: 0-1

40. GOAL Almere City FC: clubtopscorer Jeredy Hilterman, die eindelijk weer in de basis staat, scoort de 0-1

33. Fraaie combinatie tussen Hilterman en Duijvestijn, die laatste knalt de bal vervolgens net over.

32. Gele kaart voor Ajacied Mika Godts, die Hamdi Akujobi torpedeert.

30. Kans Almere: Hilterman bedient Kornelius Hansen die de bal vervolgens over de goal van Jong Ajax volleert.

25. Weer een schotpoging namens Jong Ajax: Sontje Hansen vuurt, maar Bakker kan die bal keren.

20. Almere City weer gevaarlijk: Kornelius Hansen met een mooie actie aan de rechterkant, hij geeft strak voor maar de bal stuitert via de flipperkast weer in de handen van de keeper.

15. Eerste echte gevaar namens Jong Ajax na een kwartier: Sontje Hansen gaat op snelheid langs Damian van Bruggen en mag vervolgens uithalen, maar doelman Nordin Bakker kan die bal klemmen.

4. Eerste kansje van de wedstrijd is voor Almere City na een vrije trap van Smeets: Van Bruggen legt terug bij de 2e paal en de kopbal van Barbet gaat vervolgens net over.

1. De wedstrijd is begonnen op De Toekomst.