Asv Dronten keihard onderuit tegen Go Ahead Kampen

FLEVOLAND • Za 18 maart 2023 | 20:30 • Zaterdag 18 maart 2023 | 20:30

Eersteklasser Asv Dronten heeft de zure smaak van de verloren topper tegen Quick’20 niet weg kunnen spoelen. Sterker nog; de pijn werd zaterdagmiddag alleen maar erger.

Go Ahead Kampen won op burgemeester Dekker sportpark met 1-5. Asv Dronten kreeg vorige week tegen Quick’20 in de extra tijd twee goals tegen en verloor met 1-2, die domper wilde ASV Dronten van zich afspelen, maar dat lukte dus bij lange na niet.

Dat kwam mede omdat trainer Patrick Posthuma te maken had met veel personele problemen, hij kon door blessures, ziekte en een schorsing in zijn selectie niet zijn ideale basiselftal opstellen.

De ploeg uit Dronten kwam al na een minuut spelen op achterstand (0-1). Wilbert Wessels schoof de bal achter doelman Alex Bindenga. Go Ahead vergrootte in de twintigste minuut de voorsprong. Opnieuw was spits Wessels trefzeker (0-2). Asv Dronten maakte tien minuten voor de pauze de aansluitingstreffer. Martijn Timmer scoorde de 1-2. Negen minuten later maakte Wessels zijn derde van de wedstrijd en zette hij het scorebord op 1-3. Voor rust werd het zelfs nog 1-4, Luuc Knol maakte de goal.

Na rust werden de zorgen voor de thuisploeg nog groter. Kelvin Groodhand schoot de bal vijfentwintig minuten na rust snoeihard achter Bindenga. Verder vielen er geen goals en was 1-5 dus de eindstand in Dronten.