Almere City wint oefenduel van RKC Waalwijk: 0-6

ALMERE • Do 23 maart 2023 | 16:46 • Donderdag 23 maart 2023 | 16:46

De profvoetballers van Almere City FC hebben donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk met ruime cijfers gewonnen. In het Mandemakers stadion in Waalwijk was de ploeg van Alex Pastoor verrassend met 0-6 te sterk voor de huidige nummer 10 van de eredivisie.

Almere City FC kwam laat in de eerste helft op voorsprong via Rajiv van La Parra. Het was zijn eerste goal in Almeerse dienst. De Belg Milan Corryn verdubbelde even later de marge voor de Almeerders met ook zijn eerste goal voor Almere City. Ilias Alhaft bepaalde de ruststand in Brabant op 0-3. Al deze Almeerse goals vielen in de laatste 10 minuten van de eerste helft.

In de 2e helft liepen de Almeerders verder uit via de Belg Anthony Limbombe: 0-4. Jeffry Puriel scoorde de 0-5 en opnieuw Anthony Limbombe bepaalde de einduitslag op 0-6.

Zowel RKC als Almere City FC traden niet aan hun sterkste formatie, maar bij RKC stonden eerste elftal spelers Julian Lelieveld, Iliass bel Hassani en Julen Lobete gewoon binnen de lijnen.

Deze oefenwedstrijd kon gespeeld worden, omdat beide clubs komend weekeinde geen competitieverplichtingen hebben in verband met interlandvoetbal. Volgende week vrijdag hervat de nummer 3 Almere City de competitie tegen de nummer 2 Heracles.