Zaalvoetballers Urk winnen niet van Excelsior’31

URK • Za 25 maart 2023 | 16:10 • Zaterdag 25 maart 2023 | 16:10

Het is de zaalvoetballers van ZVV Urk niet gelukt aansluiting te houden bij de top vijf van de Eerste Divisie C. Hiervoor had de ploeg vrijdagavond in sporthal De Schelp moeten winnen van Excelsior’31 uit Rijssen, de huidige nummer vijf van de competitie.

Het liep anders, want de gasten waren op Urk met 1-3 te sterk voor de ploeg van trainer Herman Spel. De Urkers begonnen sterk aan het duel met de gasten uit Rijssen. De thuisploeg kreeg in het eerste deel van de eerste helft meerdere goede kansen om de score te openen, maar deze werden niet benut.

Nadat de Urker storm was gaan liggen was het Rick Voortman van Excelsior’31 die op dat moment tegen de verhouding in, de score opende: 0-1. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Kees de Boer liet na een hard en zuiver schot de gelijkmaker op het scorebord noteren.

Gezakt naar plek 6
Na de pauze kregen de gasten steeds meer grip op de Urkers. Excelsior pakte uiteindelijk de winst door treffers van Wouter Averesch en Cor Pongers.

Door de nederlaag zijn de Urkers van de vijfde naar de zesde plaats gezakt. De Flevolanders hebben tot nu toe na zeventien duels 19 punten verzameld. De seizoensdoelstelling, een plek in de top vijf, is in theorie nog mogelijk. Met nog drie duels te spelen, is het gat met nummer vijf Excelsior’31 opgelopen tot acht punten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel