SV Urk pakt kostbare punten tegen laagvlieger Ter Leede

URK • Za 1 april 2023 | 19:54 • Zaterdag 1 april 2023 | 19:54

De voetballers van SV Urk hebben goede zaken gedaan in de 3e Divisie. De ploeg van interim-trainer Henny Spijkerman won zaterdag voor eigen publiek met 3-0 van Ter Leede, de nummer vijftien van de competitie uit Sassenheim. Alle drie de doelpunten vielen in de tweede helft. Door de overwinning stijgen de Urkers naar de 13e plaats.

In de eerste helft was de thuisploeg gevaarlijker dan de gasten. Toch kon SV Urk dit overwicht nog niet omzetten in doelpunten. Kort na de pauze kwam de beloning voor het aanvallende spel. Lucas Nagel kon na een afgeslagen aanval de bal hard in het doel schieten. Bij het juichen blesseerde Nagel zich waardoor hij zich later in de wedstrijd moest laten wisselen. Omdat Lucas Schraal in de 64e minuut onderuit werd gehaald kreeg Urk een strafschop. Deze werd benut door Riekelt Jan Brands: 2-0. In de slotfase besliste Lucas Schraal het duel definitief. Nadat Lucas Tol de keeper probeerde te omspelen stond Schraal op de goede plek om de afgeslagen bal binnen te werken.

Voorlopig presteert SV Urk uitstekend onder leiding van interim-trainer Henny Spijkerman. De opvolger van de naar IJsselmeervogels vertrokken Gert Jan Karsten behaalde uit drie duels onder zijn leiding zeven punten. De Urkers spelen volgende week zaterdag opnieuw een thuisduel. Dan is de tegenstander op Sportpark De Vormt DVS’33 uit Ermelo.