Ticketverkoop City FC - PEC Zwolle stilgelegd vanwege run op kaarten in thuisvakken

ALMERE • Di 11 april 2023 | 19:19 • Dinsdag 11 april 2023 | 19:19

Almere City FC heeft de kaartverkoop voor het thuisduel tegen PEC Zwolle van vrijdag 21 april tijdelijk gestaakt. De club zegt signalen te hebben dat PEC-supporters tickets in de thuisvakken bestellen. De Zwollenaren kunnen bij een goed resultaat promoveren naar de eredivisie.

Het uitvak in het Yanmar Stadion met 450 beschikbare plaatsen was dinsdag snel uitverkocht, waardoor fans van de Overijsselse club overschakelden naar stoeltjes in het thuispubliek.

Uitkaarten "in mum van tijd" weg
"Een uitvak heet niet voor niks een uitvak", benadrukt woordvoerder Perry Hendriks van Almere City FC. Volgens hem waren de 450 tickets voor uitsupporters "in een mum van tijd weg".

"We zagen meteen dat dit iets teweegbracht en mensen uit de regio Zwolle een kaart probeerden te bemachtigen voor de thuistribunes. Dat kan niet", stelt Hendriks. "Je loopt risico dat je uit het stadion wordt verwijderd zonder kans op restitutie van je geld."

Kaartverkoop onder voorwaarden
De Almeerse eerste divisieclub besloot na deze constatering de kaartverkoop tijdelijk te onderbreken. Woensdagochtend is het, onder voorwaarden, weer mogelijk tickets te bestellen. Alleen mensen die al eerder een kaartje bij Almere City FC bestelden, mogen bellen of mailen om een ticket te bemachtigen. Ook is het voor hen mogelijk een kaartje bij het stadionloket aan te schaffen.

Mogelijk is PEC komende vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Telstar al zeker van promotie. Slaagt die opzet niet, dan is het duel tegen City FC de eerste kans.

Schreeuwen en juichen
Hendriks waarschuwt uitfans dat al bij de ingang een ID-controle wordt gedaan en ze daar tegen de lamp kunnen lopen. Het stadion uitzetten is een laatste optie, maar niet ondenkbaar. "Bij schreeuwen en juichen vissen we mensen eruit die zich daaraan schuldig maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel