Oud-schaatsster Femke Beuling tekent contract bij wielerploeg

EMMELOORD • Do 20 april 2023 | 20:12 • Donderdag 20 april 2023 | 20:12

Oud-schaatsster Femke Beuling uit Emmeloord heeft een contract getekend bij de Amerikaanse wielerploeg EF Education-TIBCO SVB. Dat maakte de wielerploeg donderdag bekend. Beuling maakt volgende maand haar professionele debuut op de weg tijdens de Ronde van Spanje. Ze was al eens op trainingskamp geweest met EF Education.

Beuling was enkele seizoenen professioneel schaatsster en werd onder meer wereldkampioen op de 500 meter bij de junioren. Toen ze meer en meer last kreeg van een voetblessure, een zwabbervoet, zette ze vorig jaar een punt achter haar schaatscarrière. Ze vond vervolgens een nieuwe uitdaging in het wielrennen.

"Ik wil heel graag kijken wat ik daarin kan bereiken", zei ze vorig jaar tegen Omroep Flevoland. "Het leven van een topsporter vind ik nog steeds het allermooiste. Als dat in een andere sport zou kunnen, dan heel graag. Afgelopen zomer heb ik al aardig wat wedstrijden op de fiets gedaan en dat ging steeds beter. Daar haalde ik net zoveel voldoening uit als bij het schaatsen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel