City FC speelt gelijk tegen promovendus PEC Zwolle: 1-1

ALMERE • Vr 21 april 2023 | 19:51 • Vrijdag 21 april 2023 | 19:51

Almere City FC heeft vrijdagavond thuis gelijkgespeeld tegen koploper PEC Zwolle. In het Yanmar stadion stond er na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord. Door dit resultaat is PEC Zwolle officieel naar de eredivisie gepromoveerd. De Zwollenaren hadden aan een punt genoeg om na één seizoen terug te keren naar het hoogste niveau.

In de eerste helft kreeg Almere City in de openingsfase direct een grote kans om op voorsprong te komen, maar de Bask Alvaro Pena schoot van dichtbij in de handschoenen van PEC doelman Schendelaar. PEC had vervolgens veel balbezit, maar wist niet super gevaarlijk te worden. De koploper zag een schot van Medunjanin gestopt worden door doelman Bakker en een schot van Huiberts via Theo Barbet tot corner verwerkt worden. De grootste kans voor de gasten was voor spits Lennart Thy, die na 28 minuten van dichtbij over schoot. Na 38 minuten werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege onweer boven het Yanmar stadion. Na een korte pauze kon de wedstrijd hervat worden. In de resterende 7 minuten van de eerste helft gebeurde er weinig meer.

In de 2e helft ging Almere nadrukkelijk op zoek naar de 1-0 en was de thuisploeg meer op de helft van PEC te vinden. Toch waren de gasten na een uur dichtbij de 0-1 na een vrije trap: Lennart Thy zag zijn kopbal gestopt worden door Bakker. 20 minuten voor tijd kwam Almere City wél op voorsprong na een hard aangesneden vrije trap van Jorrit Smeets, die knap werd binnengekopt door Stije Resink. Een paar minuten later (75.min) kwam PEC langzij na een corner: Thomas van den Belt mocht geheel vrijstaand de 1-1 langs doelman Bakker koppen. Na die gelijkmaker ging PEC op zoek naar de overwinning, maar doelman Bakker voorkwam een Zwolse voorsprong. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg Almere City nog dé kans op de 2-1, maar Stije Resink zag zijn kopbal gekeerd worden door PEC doelman Schendelaar. Direct hierna floot scheidsrechter Kamphuis af en kon PEC Zwolle hun promotiefeestje vieren met de meegereisde aanhang.

Wedstrijdverloop:

94. Afgelopen: 1-1 PEC promoveert

94. PFFFFFF Wat een kans nog voor Almere via Stije Resink: hij ziet zijn kopbal gekeerd worden door Schendelaar.

90. 4 minuten extra tijd

81. Nieuwe mensen in het veld bij Almere:

75. PEC komt op gelijke hoogte na een corner: Thomas van den Belt staat geheel vrij en mag ongehinderd de 1-1 binnenkoppen.

71. GOAL Almere: Stije Resink kopt de vrije trap van Limbombe knap binnen: 1-0

65. Kans Almere: invaller Anthony Limbombe laat zich gelden maar is er niemand om die strakke bal voor een zetje het doel in te geven.

63. Kans PEC: Indraaiende vrije trap van Van Hintum wordt door Thy met het hoofd naar de lange hoek gestuurd, maar doelman Bakker krijgt er nog net zijn hand tegenaan

57. Limbombe komt bij Almere in de ploeg voor Pascu.

52. De Noor Kornelius Hansen komt ongelukkig terecht op zijn schouder, maar kan de wedstrijd wel hervatten.

46. De 2e helft is begonnen in Almere

45. Het is rust in Almere: 0-0

42. Van Hintum van PEC krijgt geel

38. We gaan weer beginnen in Almere. Er zijn nog 7 minuten te spelen in de eerste helft.

38. Onweer in Almere. Spelers gaan naar binnen.

28. Kans PEC: Lennart Thy moet de bal in één keer nemen op een lage voorzet van Huiberts. De bal zeilt over. De Duitser claimt nog een corner, maar vindt geen gehoor.

21. Een Almeerse aanval strandt in schoonheid. Lance Duijvestijn wordt diepgestuurd, geeft buitenom af op Kornelius Hansen maar de Noor weet er geen vervolg aan te geven

19. Eerste kans voor PEC: het schot van Dean Huiberts wordt van richting veranderd door Barbet ten koste van een corner.

9. Pena krijgt geel na een pittige overtreding op Dean Huiberts.

7. Almere City moet vroeg op voorsprong via de Bask Pena. Hij wordt keurig in stelling gebracht door Duijvestijn, maar schiet van dichtbij in de handschoenen van PEC keeper Schendelaar.

2. Direct een gele kaart voor PEC speler Davy van den Berg na een overtreding op Pascu.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.