AV NOP Special valt bij atleten goed in de smaak

EMMELOORD • Za 29 april 2023 | 18:58 • Zaterdag 29 april 2023 | 18:58

De AVNOP Special atletiekwedstrijd die vandaag in Emmeloord voor het eerst werd gehouden valt goed in de smaak bij de atleten. De wedstrijd waarbij hordelopers, discuswerpers en polsstokhoogspringers in actie kwamen krijgt volgens wedstrijdleider Wim Bouwhous van AV NOP volgend jaar een vervolg.

Bouwhuis: ‘’ Er is jarenlang een hurdle-special in Epe geweest en die is gestopt. Toen hebben wij gekeken of we dat over konden nemen. Toen kwam corona en is het een paar jaar niet gelukt. Het is dit jaar voor het eerst dat het wel lukt. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.’’

Voor hordeloper Robin Boersma en meerkamper Owen Beuckens was het een thuiswedstrijd. Boersma: ‘’ Voor mij is het een hele leuke wedstrijd. Ik houd heel erg van de AV NOP-baan. Ik vind het heel leuk om mijn seizoen hier te openen.’’ Boersma won de 400 meter horden met grote overmacht in een tijd van 54.72.

Beuckens deed mee aan het discuswerpen en eindigde daarbij op de derde plaats. Hij wierp de schijf over een afstand van 38 meter en 76 centimeter. Ook hij genoot van deze nieuwe wedstrijd op de kalender. Beuckens: ‘’Ja, thuiswedstrijd. Ik vind het een hele mooie wedstrijd. Voor mij de eerste van het seizoen. Volgende week geen wedstrijd en daarna zal het outdoorseizoen los barsten.’’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel