City FC thuis onderuit tegen NAC: 0-2

ALMERE • Zo 7 mei 2023 | 12:20 • Zondag 7 mei 2023 | 12:20

Almere City FC heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen NAC verloren. De ploeg uit Breda was met 0-2 te sterk in het Yanmar stadion. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg van Alex Pastoor derde op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

In de eerste helft was NAC de betere ploeg in Almere. De ploeg van Peter Hyballa kwam na een half uur spelen op voorsprong na een fraai afstandsschot van Sabir Agougil: hij schoot de bal van zeker 20 meter hoog in de bovenhoek. Tien minuten voor rust wisten de gasten de marge te verdubbelen na slordig inleveren van aanvoerder Damian van Bruggen: Van der Sande wist vervolgens Omarsson weg te steken, die koeltjes de 0-2 wist binnen te werken. Almere City FC wist in de eerste helft geen kans te creeren.

Direct na rust was Almere wél gevaarlijk. Rechtback Akujobi slalomde de zestien in, maar vond uiteindelijk NAC keeper Roy Kortsmit op zijn weg. Na een uur spelen moest NAC verder met 10 man na een vermeende elleboogstoot van Javier Vet in de richting van Theo Barbet. Almere ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het spel lag vaak stil vanwege onderlinge irritaties. De thuisploeg claimde 10 minuten voor tijd een penalty, nadat invaller Jeredy Hilterman naar de grond werd gewerkt in de zestien door MacNulty. Scheidsrechter Van der Graaf vond het tot ongeloof van de Almeerders geen strafschop. Almere was vervolgens niet meer bij machte een slotoffensief te creeren en zo bleef het teleurstellend 0-2 in het Yanmar stadion.

94. Afgelopen: 0-2

85. Geel voor Álvaro Peña van Almere.

80.Dubbele wissel bij Almere City:

78. Invaller Jeredy Hilterman gaat neer in de zestien, maar krijgt geen strafschop.

74. Geel voor NAC keeper Kortsmit vanwege tijdrekken.

74. Goede poging van Anthony Limbombe dit vanaf de linkerkant, maar Kortsmit brengt redding

67. Snelste gele kaart ooit: Jeredy Hilterman komt binnen de lijnen voor Smeets, mara doet dat te vroeg en krijgt geel van scheidsrechter Van der Graaf.

59. Alhaft komt bij Almere in de ploeg voor Resink.

58. NAC moet verder met 10 man, na een elleboogstoot van Javier Vet in de richting Theo Barbet.

51. Geel ook voor NAC spits Elias Omarsson die een uitworp van Nordin Bakker hindert.

49. Geel voor NAC-spits Jort van de Sande

49. Eindelijk een goede kans voor Almere via Hamdi Akujobi, maar hij krijgt de bal niet langs NAC keeper Roy Kortsmit.

46. De 2e helft is begonnen in Almere. Geen wissels.

Rust: 0-2

43. Oud Almere City speler Javier Vet schiet rakelings naast de goal van Almere.

35. NAC op 0-2 in Almere na inleveren van Damian van Bruggen. Van der Sande steekt Omarsson vervolgens weg. De Ijslander kan niet direct schieten, maar kapt uit, draait om de doelman en werkt de bal binnen.

31. Goal NAC: Sabir Agougil schiet van 25 meter de gasten op voorsprong. Eerlijk is eerlijk: een zeer fraaie goal.

21. NAC weer dichtbij de 0-1 in Almere. Keeper Nordin Bakker kan de inzet Sabir Agougil ternauwernood uit de onderhoek te tikken. Prima redding.

21. NAC gevaarlijk: Ezechiel Banzuzi schiet voorlangs

13. Vrije trap van Almere City op de rand van de zestien: Limbombe schiet ruim naast.

4. NAC spits Omarsson aangespeeld in de zestien, maar City aanvoerder Damian van Bruggen weet met een sliding de bal tot corner te verwerken.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.