Jong Almere City promoveert naar Tweede Divisie

ALMERE • Za 20 mei 2023 | 17:22 • Zaterdag 20 mei 2023 | 17:22

Jong Almere City FC is zaterdagmiddag landskampioen geworden van de beloftencompetitie en naar de Tweede Divisie (Jack's League) gepromoveerd. De formatie van coach Anoush Dastgir legde vanwege de degradatie van Jong PEC Zwolle automatisch beslag op het algemeen kampioenschap in de Beloften Divisie I voor spelers onder de 21 jaar.

Almere City FC O21 werd begin mei al kampioen van de voorjaarscompetitie en zou na de laatste speeldag van deze competitie in een kampioens play-off met PEC Zwolle (de kampioen van de najaarscompetitie) gaan uitmaken wie er algeheel kampioen zou gaan worden. Najaarskampioen PEC Zwolle degradeerde echter zaterdagmiddag uit de voorjaarscompetitie, waardoor de algehele landstitel automatisch naar Jong Almere City gaat.

Normaal gesproken moet de landskampioen van de beloftencompetitie ook nog in een dubbele confrontatie met het laagst geklasseerde Jong-team uit de Tweede Divisie gaan uitmaken wie er in de Tweede Divisie mag spelen, maar door de directe degradatie van Jong Volendam uit de Tweede Divisie is deze play-off niet meer nodig en is Jong City direct gepromoveerd.

Op de laatste speeldag van de voorjaarscompetitie speelde Jong Almere City zaterdagmiddag met 1-1 gelijk bij Jong Feyenoord. De enige Almeerse treffer kwam op naam van spits Tijmen Wildeboer, die later geblesseerd uitviel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel