Handballers Havas degraderen uit eredivisie

ALMERE • Zo 21 mei 2023 | 16:23 • Zondag 21 mei 2023 | 16:23

De handballers van Havas zijn na vier seizoenen gedegradeerd uit de eredivisie. De Almeerders verloren zaterdagavond het laatste competitieduel in de eredivisie met 35-40 van Kras uit Volendam.

De Almeerse handballers waren dit seizoen tot het einde verwikkeld in een degradatiestrijd met PSV. Deze strijd werd op de laatste speeldag van de competitie beslist in het voordeel van de Eindhovenaren, omdat de Brabanders het uitduel in Oss tegen Dynamico wonnen.

Coach weg
Sicco Timmerman gaat volgend seizoen stoppen als coach: "Het is goed geweest na drie jaar. Want dan merk je gewoon dat je invloed op het team toch anders wordt." Speler/trainer Theo van den Berg doet ook een stapje terug. Hij is volgend seizoen alleen nog actief als speler.

Havas heeft volgens de coach een te smalle selectie om tophandbal te spelen: "Over het hele seizoen gezien waren de andere ploegen beter dan wij. Het heeft vooral ook met de mentale gesteldheid en het beperkte aantal spelers te maken."

Promoveren
De Almeerders hebben het vier seizoenen volgehouden op het hoogste amateurniveau. Aanvaller Tobias Garritsen hoopt op een snelle terugkeer in de eredivisie: "Het is wel de vraag welke spelers van ons team overblijven. Er gaan er wel een paar stoppen. We moeten een nieuw team gaan neer zetten, misschien dat er wat jeugd overkomt. We gaan in de loop van het nieuwe seizoen kijken hoe we er voor staan. Dan kunnen we beoordelen of de ambities om te promoveren reëel zijn of niet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel