City FC moet in aanval om vroege play-offs uitschakeling te voorkomen

ALMERE • Vr 26 mei 2023 | 7:11 • Vrijdag 26 mei 2023 | 7:11

Almere City FC speelt vrijdagavond in de eerste ronde van de play-offs de return van het tweeluik tegen FC Eindhoven.

De Almeerders moeten in het eigen Yanmar-stadion winnen om een kans te behouden op het bereiken van de halve finales. De heenwedstrijd van afgelopen maandag eindigde namelijk in een 1-0 zege voor de Eindhovenaren.

Trainer Alex Pastoor kan tegen de Brabanders weer beschikken over zijn aanvoerder Damian van Bruggen, die in de heenwedstrijd al na 30 minuten geblesseerd uitviel. Van Bruggen is volledig hersteld en zal volgens trainer Pastoor gewoon in de basis starten.

Hilterman start waarschijnlijk vanaf de bank
Almere City moet dus goals maken tegen FC Eindhoven, maar start vermoedelijk wederom zonder clubtopscorer Jeredy Hilterman in de basis. Hilterman was dit seizoen goed voor 14 goals en 3 assists, maar werd door trainer Alex Pastoor in de 2e seizoenshelft voornamelijk als invaller gebruikt. Afgelopen maandag kwam het voor Hilterman zelfs niet tot een invalbeurt tegen FC Eindhoven. Hilterman na de afsluitende training: "Ik moet zeggen: ik zit al een hele tijd op de bank, dus ik denk dat ik weer vanaf de bank moet beginnen. Maar hopelijk mag ik nu wel invallen".

Misplaatste woordgrap
Almere City haalde zich in de aanloop naar deze return de woede op de hals van tegenstander FC Eindhoven. Tijdens de heenwedstrijd brak FC Eindhoven doelman Nigel Bertrams zijn kaak na een botsing met Almere City speler Rajiv van La Parra. De keeper zal daarom niet meer in actie komen tijdens de play-offs.

In de aanloop naar de cruciale return van vrijdag was op de website van Almere City een voorbeschouwing te lezen met de kop: 'Almere City wil vrijdag de nederlaag tegen FC Eindhoven aan de kaak stellen'. De uiting, die op de site in eerste instantie geflankeerd werd met een grote foto van Bertrams, schoot bij FC Eindhoven in het verkeerde keelgat.

"Totaal ongepast”, stelt trainer Rob Penders in het Eindhovens Dagblad, die er verder niet te veel woorden aan wilde vuilmaken. "Wij zijn met de wedstrijd bezig, met het tactische." Inmiddels heeft Almere City de tekst en bijbehorende foto op de website aangepast en zijn er excuses aangeboden door de perschef.

De return in het Yanmar-stadion staat onder leiding van scheidsrechter Nagtegaal. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Mocht Almere City deze eerste ronde weten te overleven, dan speelt de ploeg van Alex Pastoor tijdens de halve finales tegen de winnaar van het tweeluik tussen VVV Venlo en Willem II. De eerste wedstrijd in Venlo eindigde dinsdag in een 3-2 overwinning voor VVV.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel