City FC verslaat Eindhoven en bereikt halve finale play offs

ALMERE • Vr 26 mei 2023 | 19:29 • Vrijdag 26 mei 2023 | 19:29

De profs van Almere City FC hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finale van de play offs voor promotie naar de eredivisie. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van trainer Alex Pastoor na verlenging met 3-1 te sterk voor FC Eindhoven. De eerste wedstrijd in Eindhoven hadden de Almeerders met 1-0 verloren. City treft nu aanstaande dinsdag in de halve finale de winnaar van het duel tussen VVV Venlo en Willem II.

City domineerde de eerste helft van de wedstrijd bijna volledig. Dit leverde enkele goede kansen op voor de Almeerders, maar niet de zo gewenste openingstreffer. De beste kans was in de 22e minuut voor de José Pascual. De Spanjaard kan een voorzet van Jochem Ritmeester van de Kamp net niet vol genoeg raken waardoor de bal naast gaat. Zeven minuten later wordt City opnieuw gevaarlijk. Rechtsback Hamdi Akujobi schiet na een mooie passeeractie op doel, maar de Eindhoven-doelman Jort Borgmans kan de bal stoppen. In de 37e minuut krijgt City een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Ook deze bal gaat er niet in. Jorrit Smeets schiet de bal langs de muur in de linkerhoek maar Borgmans tikt de bal naast. De Eindhovenaren worden vlak voor rust één keer echt gevaarlijk. Charles Andreas Brym ontsnapt aan de linkerkant en gaat op het doel af van Nordin Bakker. Maar oog in oog met de City-doelman produceert Brym een slap rollertje.

Wedstrijd ontploft

In de tweede helft ontploft de wedstrijd tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Na een voorzet van Ilias Alhaft scoort Jeredy Hilterman met een hakballetje de openingstreffer voor City. Heel lang kunnen de Almeerders hier niet van genieten, want drie minuten later maakt Jorrit Smeets bij een verdedigende actie hands in de zestienmeter. De strafschop is voor FC Eindhoven. Aanvoerder Mawouna Amevor blijft kalm en schiet de gelijkmaker binnen; 1-1. City heeft dan opnieuw een doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen. Deze treffer wordt diep in blessuretijd gemaakt door Anthony Limbombe. Na een mooie solo schiet hij de bal hard in de hoek.

Verlenging

In de tweede helft van de verlenging na 109 minuten voetbal scoort Rajiv van La Parra de bevrijdende derde Almeerse treffer. Na een pasklare voorzet van Ilias Alhaft vanaf de rechterkant kopt hij de bal via de onderkant van de lat binnen.

WEDSTRIJDVERLOOP:

EINDE WEDSTRIJD. CITY WINT MET 3-1 VAN FC EINDHOVEN EN BEREIKT DE HALVE FINALE VAN DE PLAY OFFS.

109e 3-1 Almere City FC. Rajiv van La Parra kopt de bal in de kruising na een schitterende voorzet van Ilias Alhaft.

106e Tweede helft verlenging is begonnen.

105e Eerste verlenging van 15 minuten zit er op. Stand nog steeds 2-1.

100e Eerste tien minuten van de verlenging zitten er op. City heeft de overhand, maar nog geen echte kansen weten af te dwingen.

Einde van de reguliere 90 minuten. We gaan 2 x 15 minuten verlengen.

93e Anthony Limbombe schiet de 2-1 binnen!!

92e Schot van Danny Post vanaf 16 meter gaat net naast.

90e Vrije trap van Alhaft van 20 meter wordt gestopt door doelman Borgmans van Eindhoven.

89e Een hard schot van Alhaft scheert net langs de paal.

88e Damian van Bruggen kopt de bal uit een corner van Limbombe net naast.

84e Aanvoerder Mawouna Amevor schiet vanaf 11 meter de gelijkmaker binnen: 1-1

83e Na een handsbal van Jorrit Smeets krijgt Eindhoven een strafschop.

80e 1-0 Na een voorzet van Ilias Alhaft scoort Jeredy Hilterman met een hakballetje de openingstreffer voor City!

60e Alvaro Pena kopt net naast vanuit een corner.

59e Schitterende volley van Jorrit Smeets vanaf 20 meter, maar de bal wordt gesmoord.

50e Gele kaart voor José Pascual vanwege vasthouden van de tegenstander.

49e Voorzet van Akujobi en vanaf circa 10 meter een hard schot van Pascual tegen een verdediger van Eindhoven.

46e Tweede helft is weer begonnen.

RUST: 0-0

42e Charles-Andreas Brym kan helemaal alleen op doelman Bakker af, maar hij levert een slap rolletje af.

37e Gevaarlijke vrije trap van Jorrit Smeets wordt door doelman Borgmans tot corner verwerkt.

29e rechtsback Hamdi Akujobi schiet na een mooie passeractie op doel, maar Eindhoven-goalie Borgmans kan de bal pareren.

22e Na een voorzet vanaf rechts van Ritmeester van de Kamp schiet Pascual de bal net voorlangs het doel. De Spanjaard raakt de bal niet vol genoeg.

15e gele kaart voor Jochem Ritmeester van de kamp (AC) na een te harde tackle.

5e Gevaarlijk schot vanaf de rechterkant van de Spanjaard Jose Pascual, maar Eindhoven-doelman Jort Bergmans brengt redding.

1e Het duel in het Yanmar stadion in Almere is begonnen.

De opstelling van City met één opvallende naam: Spits Jeredy Hilterman die al wekenlang op de bank zit begint in de basisopstelling van trainer Alex Pastoor.